İlman: Yurtlara başvuran öğrenciler açıkta kalmadı – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. İlman: Yurtlara başvuran öğrenciler açıkta kalmadı

İlman: Yurtlara başvuran öğrenciler açıkta kalmadı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Ekim 2023 Salı - 11:04Güncelleme: 3 Ekim 2023 Salı - 11:05
İlman: Yurtlara başvuran öğrenciler açıkta kalmadı

Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ömer İlman, kentteki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına başvuru yapan öğrencilerin yerleştiğini söyleyerek, “Yurtlara başvuru yapan hiçbir öğrenci açıkta kalmadı” dedi.

2023-2024 eğitim öğretim yılında Denizli’de yükseköğrenim görecek öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı 11 KYK yurduna gelerek hafta sonu kayıtlarını yaptırdı. Öğrencilere yurtlar ve sosyal tesisler tanıtılırken, bu yıl 11 öğrenci yurdunda 12 bin 394 yatak kapasitesiyle hizmet verileceği ifade edildi.

Yurtlara başvuru yapan hiçbir öğrencinin açıkta kalmadığı dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ömer İlman, yurtlardaki barınma, yemek ve konforun yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda da sorumluluklar taşıdıklarını belirtti. İlman, kültür, sanat, spor ve teknoloji başta olmak üzere gençlerin her alanda donanımlı yetişmeleri için çalıştıklarını ifade etti.

Öte yandan yatay ve dikey geçiş, yüksek lisans, doktora, ek kontenjan ile özel yetenek öğrencileri için yurt başvurularının başladığı, Denizli’deki KYK yurtlarında misafir edilecek öğrenciler için yeterli kontenjanın olduğu belirtildi.