Genç Mucitler Aranıyor Yarışması’nın protokolü imzalandı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Genç Mucitler Aranıyor Yarışması’nın protokolü imzalandı

Genç Mucitler Aranıyor Yarışması’nın protokolü imzalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Ekim 2023 Cumartesi - 09:50Güncelleme: 14 Ekim 2023 Cumartesi - 09:50
Genç Mucitler Aranıyor Yarışması’nın protokolü imzalandı

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenecek “Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması”nın protokolü imzalandı.

Denizli Valiliğindeki imza törenine Vali Ömer Faruk Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan, DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu ve DENİB Denetim Kurulu Üyesi Bekir Serdar Mutlubaş katıldı.

DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Memişoğlu, imza törenindeki konuşmasında, öğrencilerin genç yaşlarda inovasyon, teknoloji, sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve tasarım gibi konularda farkındalık kazanmalarına zemin hazırlayan bu projeyi çok önemsediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bugüne kadar yapılan yarışmalarda 6 binin üzerinde başvuru aldık. Projemizde öğrencilerimizin yaratıcılıklarının gelişmesine destek olmak için her fikre açığız, konu sınırlamamız bulunmuyor. Gençlerimizin yarışmamıza olan ilgisi bizi son derece heyecanlandırıyor. Yarışmamızın ilkini 2015 yılında düzenlemiştik. Bu yarışmamızda ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimi gören öğrenci arkadaşlarımıza inovasyon, teknoloji, sürdürülebilirlik, dijitalleşmeve yapay zeka gibi güncel trendlere uyum bilincini tesis etmeyi amaçlıyoruz. Fikir aşamasında kalmış farklı ve birbirinden inovatif projelerini hayata geçirmek istiyoruz. İlimizin ve ülkemizin inovasyon yolculuğunda ön saflarda yer alması için çocuklarımızın ve gençlerimizin fikirlerini desteklemeyi hedefliyoruz.”

Dünyanın gündeminde dijitalleşme ve yapay zeka olduğuna işaret eden Memişoğlu, yarışmacıların “Dünyamı Seviyorum, Çünkü Ben Geleceğim” temalı dijital oyun geliştireceklerini, oyunun çevre dostu üretimi ve sürdürülebilir ihracat için öğrencilerde iklim değişikliği, enerji verimliliği ve su bilinci gibi konularda farkındalık yaratmayı amaçladığını kaydetti.

İlki 2015 yılında düzenlenen Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması ile il genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrenciler arasında düzenleniyor. Yarışmayla özgün tasarımlı ve inovatif projelere zemin hazırlanması, öğrencilerin bu yönde teşvik edilmesi, yenilikçi fikirlerin öne çıkarılarak desteklenmesi amaçlanıyor.