Erdoğan: Kadrolu ile sözleşmeli öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz – D20Haber
10.05.2025, Cumartesi
18 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Erdoğan: Kadrolu ile sözleşmeli öğretmen ayrımını...

Erdoğan: Kadrolu ile sözleşmeli öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Aralık 2021 Çarşamba - 15:29Güncelleme: 1 Aralık 2021 Çarşamba - 15:35
Erdoğan: Kadrolu ile sözleşmeli öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadrolu öğretmen ile sözleşmeli öğretmen ayrımını ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 20. Milli Eğitim Şurası’na katıldı. Erdoğan, şuradaki konuşmasında çalışmaları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu kısa sürede meclise sunacaklarını belirtti.

Öğretmenlerin özlük haklarını artırmayı, mali ve sosyal imkanlarını genişletmeyi, çalışma şartlarını iyileştirmeyi asla ihmal etmediklerini kaydeden Erdoğan, Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Haberin DevamıReklam




*Bu düzenleme sayesinde öğretmenlerimiz tarihte ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacaklar.

*Kadrolu öğretmen ile sözleşmeli öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz

*Öğretmenliği kariyer mesleği olarak tanımlayarak adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için hak, görev ve sorumlulukları netleştiriyoruz.

*10 yıllık uzman öğretmenler, eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde ‘başöğretmen’ unvanıyla görev yapacaklardır.