Emekli ikramiyesi artışında 3 formül üzerinde duruluyor – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Emekli ikramiyesi artışında 3 formül üzerinde...

Emekli ikramiyesi artışında 3 formül üzerinde duruluyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Şubat 2024 Perşembe - 12:13Güncelleme: 8 Şubat 2024 Perşembe - 12:14
Emekli ikramiyesi artışında 3 formül üzerinde duruluyor

Emekli aylıklarına yapılan yüzde 49,25 oranındaki artışın ve farkların ödenmesinin ardından gözler emeklilere verilen bayram ikramiyesine çevrildi. Emekliler, ikramiyede de artış beklerken, bu konuda 3 farklı formülün değerlendirildiği bildiriliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın "Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımları atmaya hazırız" açıklamasının ardından, gözler Ramazan Bayramı öncesi ödenecek bayram ikramiyesine çevrildi.

Sabah Gazetesi'nden Mete Dirice'nin haberine göre, hükümet şimdi de emekli bayram ikramiyesi için hazırlık yapıyor. Emekli bayram ikramiyelerinin artışı için Meclis düzenlemesi gerekiyor. Burada hükümet teknik ve bütçe çalışmalarını yaptıktan sonra TBMM'ye yasa teklifi verilecek ve emekliler 2024 yılında ikramiyelerini zamlı olarak alacak.

MASADAKİ FORMÜLLER

Emekli ikramiyesinde yapılacak artışla ilgili 3 formül üzerinde durulduğu belirtiliyor. İşte masadaki formüller:

BİRİNCİ FORMÜL: Emekli ikramiyelerindeki artış için en güçlü formüllerden bir tanesi yüzde 50 artış oldu. Eğer bu ihtimal gerçekleşirse emekliler 3 bin lira bayram ikramiyesi alacak. Böylece Temmuz emekli maaşı zammı öncesi tüm emekliler hesaplarında 6 bin lirayı görmüş olacak.

İKİNCİ FORMÜL: İkramiyelerin yüzde 100 artırılması en güçlü seçenek olarak masada bulunuyor. Eğer bu ihtimal gerçekleşirse emekli ikramiyesi 4 bin liraya çıkacak. İki ikramiye toplamıyla beraber 2024 yılında tüm emekliler 8 bin lira ödeme almış olacak.

ÜÇÜNCÜ FORMÜL: Cumhuriyet ikramiyesi 5 bin lira olarak uygulandı. Son formül ise bu rakamın bayram ikramiyeleri için de uygulanması oldu. Bu senaryo gerçekleşirse 2024 yılında 10 bin lira ödeme yapılmış olacak.

YASAL DÜZENLEME GEREKİYOR

Ramazan Bayramı 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak. Bayram ikramiyesi ödemelerinin de 1-7 Nisan arasında yapılması bekleniyor. Bu durumda Meclis düzenlemesinin mart ayında tamamlanıp yasanın Resmi Gazete’de yayımlanması gerekiyor