Ehliyet ve kimlik kartı değiştirmeyle ilgili son tarih ne zaman? – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Ehliyet ve kimlik kartı değiştirmeyle ilgili...

Ehliyet ve kimlik kartı değiştirmeyle ilgili son tarih ne zaman?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Aralık 2023 Pazar - 12:11Güncelleme: 24 Aralık 2023 Pazar - 12:11
Ehliyet ve kimlik kartı değiştirmeyle ilgili son tarih ne zaman?

Ehliyet ve kimlik kartlarının yıl sonuna kadar değiştirilmesi gerektiği yönündeki haberler nüfus müdürlüklerinde yoğunluğa yol açarken, sürücü belgelerinde son değiştirme tarihine bir yıl daha sürenin bulunduğu, nüfus cüzdanları için ise son değiştirme tarihinin olmadığı ortaya çıktı.

Bir süredir sosyal medyada ve basın yayın organlarında sürücü belgeleri ile TC kimlik kartlarının yıl sonuna kadar değiştirilmesi gerektiği yönünde haberler yer alıyor.

Bu da cezayla karşı karşıya kalmak istemeyenlerin işlem yaptırmak üzere nüfus müdürlüklerinin yolunu tutmasına ve doğal olarak yoğunluğa yol açtı.

Ancak, "Yıl sonuna kadar ehliyet ve kimlik kartlarını yenilemeyenlere ceza kesilecek" iddiasının asılsız olduğu ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sayfasında konu ile ilgili bilgilerin yer aldığı belirlendi. 'Sık sorulanlar' sayfasında yer alan bilgiye göre, eski tip sürücü belgesinin yenilenme son yenileme tarihi 31 Aralık 2024 olarak yer alıyor.

Yine aynı sayfada verilen bilgiler incelendiğinde, nüfus cüzdanlarının kimlik kartları ile değiştirilmesi için belirlenen bir son tarih olmadığı belirlendi.