Ehliyet eğitiminde yeni düzenleme – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Ehliyet eğitiminde yeni düzenleme

Ehliyet eğitiminde yeni düzenleme

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Eylül 2022 Salı - 09:35Güncelleme: 20 Eylül 2022 Salı - 09:35
Ehliyet eğitiminde yeni düzenleme

Ehliyet alacaklar sürücü adaylarına eğitim sırasında uymaları gereken yeni bir şart getirildi. Sürücü adayları için emniyet kemeri simülasyon eğitimine zorunlu hale getirildi.

Sürücü adayları ehliyet eğitimi sırasında sertifika ayrımı yapılmaksızın emniyet kemeri eğitimi zorunlu hale getirildi. Bu uygulamayla emniyet kemeri takma alışkanlığının kazandırılması amaçlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. “Emniyet kemeri simülasyon eğitimi” başlıklı düzenleme şöyle:

“Sertifika sınıfı ayrımı yapılmaksızın ve direksiyon eğitimine başlanmadan önce tüm sürücü adaylarına emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırmak, emniyet kemeri takmamanın doğuracağı sonuçlar hakkında uygulamalı olarak bilgi edindirmek ve emniyet kemeri kullanımının önemini anlatmak amacıyla sürücü adayları emniyet kemeri simülasyon eğitimine tabi tutulurlar.”

Aynı yönetmeliğe eklenen geçici maddeye göre de 29 Mayıs 2013 tarihinden önce motorlu taşıt sürücüleri kursu direksiyon eğitimi dersi sınav sorumlusu belgesi alanlar ilgili koşullara sahip ise hizmet içi eğitime tabi tutulacak.