Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kahramanmaraş’taki depremde enkazdan yaralı olarak çıkarılan 5 yaşındaki Muhammed ve 13 yaşındaki Hüda’yı, Ankara’daki tedavilerinin tamamlanmasının ardından Denizli’ye getirilerek anneleri Ahlem Misto ile buluşturdu.
Ahlem Misto, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde binalarının yıkılması sonucu eşi ve çocukları ile enkaz altında kaldı. Enkaz altından anne Misto ile çocukları 5 yaşındaki Muhammed ve 13 yaşındaki Hüda yaralı kurtuldu. Eşi ise hayatını kaybetti.
Enkazdan çıkarılan anne Ahlem Misto, Mersin Şehir Hastanesinde tedavi altına alınırken, çocukları ise tedavi amacıyla Ankara Bilkent Şehir Hastanesine götürüldü.
Çocukların sağlık durumlarının iyiye gitmesi üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aile yakınları ile iletişime geçilerek, kimlik tespitleri yapıldı.
Daha sonra bakanlığın ilgili meslek elemanlarınca yapılan sosyal inceleme sonucunda çocukların, Mersin’deki tedavisinin ardından Denizli’deki kardeşinin yanına yerleşen annelerine teslim edilmesi uygun görüldü.
DENİZLİ’YE GETİRİLDİLER
Hastanede tedavisi tamamlanan Muhammed ve Hüda kardeşler, Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri tarafından hastanedeki taburculuk işlemlerinin ardından teslim alınarak annelerine kavuşturulmaları için Denizli’ye getirildi.
HASRET GİDERDİLER
Muhammed ve Hüda, Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde anneleri Ahlem Misto’ya teslim edildi. Depremin ardından günler sonra kavuşan anne ve çocukları birbirlerine sarılarak hasret giderdi.
AİLEYE PSİKOSOSYAL DESTEK SAĞLANACAK
Aile bundan sonraki süreçte bakanlığın “Çocuklar Güvende” programı kapsamında görevli meslek elemanları ve ASDEP personellerinden oluşturulan ekipler tarafından takip edilecek ve aileye psikososyal destek sağlanacak.