Denizlili ünlü iş insanı Zorlu, İsrail’deki enerji yatırımı nedeniyle gündem oldu – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizlili ünlü iş insanı Zorlu, İsrail’deki...

Denizlili ünlü iş insanı Zorlu, İsrail’deki enerji yatırımı nedeniyle gündem oldu

A- A+
Veli Yunus Ünal / D20HABER
Yayınlanma: 29 Ocak 2024 Pazartesi - 15:26Güncelleme: 29 Ocak 2024 Pazartesi - 15:35
Denizlili ünlü iş insanı Zorlu, İsrail’deki enerji yatırımı nedeniyle gündem oldu

Denizlili ünlü iş insanı, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’nun Zorlu Enerji şirketi, İsrail’deki yatırımı nedeniyle sosyal medya platformu “X”te (Twitter) gündem oldu. Yüzbinlerce post alan “Zorlu’yu durdurun” başlıklı tag, X’in trend topic olan başlıklarından biri durumunda.

Çeşitli alanlarda yatırımları olan Zorlu Holding bünyesindeki şirketlerden birisi de Zorlu Enerji. Şirket; elektrik üretimi, elektrik dağıtımı, doğal gaz dağıtımı ve güneş panelleri ticareti gibi faaliyetlerde bulunuyor.

İSRAİL’DE ŞİRKET VE ENERJİ YATIRIMI

Çeşitli yatırımları olan Zorlu Enerji’nin yatırım için seçtiği ülkelerden birisi de İsrail. Zorlu Enerji İsrail Limited Şirketi’nin bağlı ortaklıkları ve iştirakleriyle ilgili “14 Mart 2017 tarihli özel durum açıklamasına istinaden Zorlu Enerji'nin %100 ortaklığında toplam 10.000 İsrail Şekeli sermayeye sahip ve ana faaliyet konusu enerji projeleri gerçekleştirmek olan Zorlu Enerji Israil Ltd unvanlı bir şirket kurulmuş olup, söz konusu şirketin kayıt ve tescil işlemleri 12 Mart 2017 tarihinde tamamlanmıştır” bilgisi yer alıyor.

SANTRAL 1,2 MİLYAR DOLARA KURULDU

İsrail Salom gazetesinin haberine göre, Aşkelon’da 70 dönüm arazi üzerine kurulan, 12 gaz ve 2 buhar türbininden oluşan 840 MW kapasiteli Dorad Doğal Gaz Çevrim Santrali, İsrail’in enerji ihtiyacının yüzde 6’sını karşılayacak. Santral 1,2 milyar dolara mal oldu.

Dorad Doğal Gaz Çevrim Santrali’nde üretilen elektrik, İsrail’deki resmi ve özel kurumlar ile ülkenin ana müşterilerine satılacak. Dorad Doğal Gaz Çevrim Santrali’nin müşterileri arasında İsrail Savunma Bakanlığı, Mekorot, İsrail Uzay Endüstrisi, Fattal Hotels, Keter Plastik, Isrotel, Strauss, Osem, Tamares Hotels, The Cargal Group, Seven Stars Mall, Bank Leumi ve Tnuva gibi önemli kuruluşlar bulunuyor.

X’TE TREND TOPİC OLDU

Zorlu Enerji’nin İsrail’deki bu yatırımıyla ilgili sosyal medya platformu X’te “Zorlu’yu durdurun” başlığıyla tag oluşturuldu. Bu başlık haber yayına hazırlandığında 273 bin post ile ilk sırada yer aldı. Bir başka ifadeyle trend topic oldu.

Paylaşımın neden trend topic olduğu da “bu tag neden var?” başlığıyla açıklandı. Açıklamada, “Zorlu Holding bünyesindeki Zorlu Enerji'nin, İsrail Savunma Bakanlığı'na elektrik sağlayan şirketlerden biri olduğu iddiası üzerine oluşmuştur” ifadelerine yer verildi.