Denizlili sevenleri Demirel’in mezarını ziyaret etti – D20Haber
28.06.2024, Cuma
22 °C / 36 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizlili sevenleri Demirel’in mezarını ziyaret etti

Denizlili sevenleri Demirel’in mezarını ziyaret etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ekim 2023 Cumartesi - 14:14Güncelleme: 7 Ekim 2023 Cumartesi - 14:14
Denizlili sevenleri Demirel’in mezarını ziyaret etti

Denizlili sevenleri, Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Isparta-İslamköy’deki mezarını ve külliyesini ziyaret etti.

Kendilerini “Denizli Demirel Sevdalıları” olarak adlandıran grup Necati Tahal, Mesut Öner, İbrahim Afatoğlu ve Kemal Koyun’un organizasyonuyla 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Isparta İslamköy’deki mezarını ve külliyesine gezi düzenledi.

Demirel’in anıt mezarı ve külliye gezisine eski belediye başkanları, eski il genel meclisi üyeleri, eski belediye meclisi üyeleri katıldı. Ziyaretçiler, mezar başında dua edip, anı defterini imzaladı. Demirel’in doğup büyüdüğü evi ile Demirel’in kendi yazdığı kitapların da bulunduğu kütüphanesini de ziyaret edildi.

Haberin DevamıReklam




Geziyi düzenleyenlerden Necati Tahal, “Denizli Demirel sevdalıları olarak kabri başında hayır dua ettik. Onunla helalleşmek için geldik. Rahmetlinin sağlığında demokrasiye Cumhuriyet kazanımlarına ne kadar değer verdiğini şu günlerde daha iyi biliyoruz. Onu özlüyoruz, onun barışık dilini özlüyoruz. Onun çiftçiye, memura, emekliye, dul ve yetime karşı tutumunu özlüyoruz. Hiçbir zaman kötü davranışta bulunmadı hatta ve hatta kendisine yapılan karikatürleri taktirle yad etti. Bundan dolayıdır ki aradan sekiz yıl geçmesine rağmen arkadaşlarla oturup bugünkü siyasilerle bir araya getirdiğimizde devlet adamlığı olduğunu yad ettik” dedi.

Honaz eski Belediye Başkanı Mesut Öner’de, “Demirel, deyince Türkiye’nin çimentosu, Demirel deyince bozkırla yeşilin kavgası, Demirel deyince ülkenin aydınlanması, Demirel deyince kurulmuş üniversiteler, barajlar kralı aklımıza gelir. Türkiye’ye yaptığı eserlerden başka şahsi miras bırakmayan bir liderimizdi. Bunu tüm dünyada biliyor ülkede biliyor. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun diyorum” ifadelerini kullandı.