Şehidi silah arkadaşları unutmadı – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Şehidi silah arkadaşları unutmadı

Şehidi silah arkadaşları unutmadı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Aralık 2023 Pazar - 15:39Güncelleme: 24 Aralık 2023 Pazar - 15:39
Şehidi silah arkadaşları unutmadı

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Ercan Şahin Sınır Karakoluna 30 Aralık 1996'da teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Denizlili Jandarma Komando Er Hüseyin Kuş, şehadetinin 27. yılında Sarayköy ilçesinde silah arkadaşlarının da katıldığı törenle anıldı.

Vatani görevini yaptığı Şırnak’ın Silopi ilçesinde 27 yıl önce PKK’lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Hüseyin Kuş’un silah arkadaşları, vefanın ve dostluğun en güzel örneğini sergiledi. Farklı illerde yaşayan silah arkadaşları, şehit Hüseyin Kuş’un şehadet yıldönümünde Sarayköy’de bir araya geldi.

 

Şehidin silah arkadaşları ve komutanları, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın düzenlediği anma programında bir araya gelindi. Şehit Hüseyin Kuş’un isminin verildiği parkta gerçekleştirilen programa Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Tolgahan Şahin, İlçe Emniyet Müdür Vekili Uğur Yaşa, emekli Albay Mustafa Mercan, şehit babası Osman Kuş, Ercan Şahin Sınır Karakolu’nda görev yapan askerler ve aileleri katıldı.

Özbaş, anma programındaki konuşmasında, “Bugün toplanmamıza vesile olan ve bulunduğumuz parkımızın ismini taşıyan Şehit Hüseyin Kuş kardeşimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. 27 yıldır bizi ve şehidimizi hiç bırakmadınız. Türkiye’de pek karşılaşılmayan bir fotoğraf sizinle birlikte var oluyor. 27 yıldır bu programı şehidimizin kıymetli babası Osman amcam gerçekleştiriyor. Yaklaşık 9 yıldan bu yana biz de her sabah burada buluşarak yad ediyoruz. Bu vatanın ilelebet payidar kalacağını, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin dünya durdukça yaşayacağını, gönderde nazlı nazlı sallanan al bayrağımızın hiç inmeyeceğini, minarelerden ezan sesinin hiç dinmeyeceğini bugün Siyahkaya’nın yiğitleri, aslanları buradan Türkiye’ye ve dünyaya bir mesaj veriyor. Allah razı olsun. Ayağınıza taş değmesin” dedi.

Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk ise, verilen şehitler nedeniyle Türk milletinin derin acılar yaşadığını belirterek, Sarayköy’deki anma programının dostluğun, birlik ve beraberliğin güzel bir örneğini oluşturduğunu söyledi.

Şehit babası Osman Kuş da “Bir evladımı kaybettim. Bin evlat buldum. Hepiniz evladım sayılırsınız. Hepinize kapım açık. Her zaman buyurun gelin” ifadesini kullandı.

“İçimiz acıyor. 12 şehit verdik. 12 Hüseyin Kuş’u da rabbimin huzuruna gönderiyoruz” diyen şehidin o dönemki bölük komutanı Emekli Albay Mustafa Mercan da “Burada toplanabiliyorsak, öncelikle Hüseyin Kuş ve gazilerimizin, ardından tüm silah arkadaşlarımızın sayesindedir. Hepinize minnet duyuyorum. Bugüne kadar gelen, gelemeyen herkese minnet duygularımı iletmek istiyorum. Özellikle belirtmek istediğim bir minnet duygusu var. Biz bu değerli buluşmamızı 27 yıldır yapıyoruz. Ama son 9 yıldır buna ayrı bir hava, ayrı bir tat katan Sarayköy Belediye Başkanım Ahmet Necati Özbaş, her sabah bizi töreni yaptığımız gün kahvaltı adı altında bir araya getirdi. Bizlerin kucaklaşmasına ve ağırlanmasına sebep oldu. Ne zaman telefonla arasak yardımcı oldu” diye konuştu.

Program sonrasında şehit Hüseyin Kuş’un evinin önünde düzenlenen mevlit hayrına katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe protokolü ve Ercan Şahin Sınır Karakolu’nda görev yapan askerler, şehit ailesini ziyaret etti.

Daha sonra şehitliğe geçilerek Şehit Hüseyin Kuş’un mezarı başında dua edilip çiçek bırakıldı.