Denizli’den Libya’ya yardım gönderildi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizli’den Libya’ya yardım gönderildi

Denizli’den Libya’ya yardım gönderildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Eylül 2023 Perşembe - 09:58Güncelleme: 14 Eylül 2023 Perşembe - 09:58
Denizli’den Libya’ya yardım gönderildi

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, sel felaketinin yaşandığı Libya’ya yardım gönderdi. Sahra Hastanesi ve UMKE Ekibi, Libya’ya gitmek üzere İzmir’den gemiyle yola çıktı.

Selin vurduğu Libya’nın Derne kentinde 6 bin dolayında kişi hayatını kaybetti. Binlerce kişi kayıp olarak aranırken, 30 bini aşkın insanın da yerinden olduğu bildirildi.

Yaşanan bu sel felaketine Türkiye’den gönderilen yardımlara Denizli de katıldı. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, Libya’ya tam teşekküllü bir sahra hastanesi ve 1 adet UMKE acil müdahale aracı 3 TIR ile 1 kamyona yüklenerek İzmir’e, oradan da gemiyle Libya’ya gönderildi.

Libya’ya giden gemide Denizli’den 5 kişilik UMKE Ekibi de yer aldı.

Yardım ekibi ve malzemeleri taşıyan araçların gönderilmesiyle ilgili Denizli İl Sağlık Müdürü Dr Berna Öztürk, “Sayın Bakanımızın talimatları ile gece saat 03.00’ten itibaren ilimizde bulunan acil sahra hastanesini 3 TIR, 1 kamyona yükleyerek sabah Alsancak limanına gönderdik. Gece boyunca TIR’ların bulunmasından yüklenmesine kadarki süreçte fedakarca çalışan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.