Mermerden insan çenesi kemiği ve diş fosili çıktı – D20Haber
22.05.2024, Çarşamba
20 °C / 35 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Mermerden insan çenesi kemiği ve diş...

Mermerden insan çenesi kemiği ve diş fosili çıktı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Mayıs 2024 Çarşamba - 09:20Güncelleme: 1 Mayıs 2024 Çarşamba - 09:20
Mermerden insan çenesi kemiği ve diş fosili çıktı

Bir sosyal medya kullanıcısı, ailesinin yenilettiği evinin mermer zemininde farklılık tespit etti. Denizli’den gönderilen mermer karonun üzerinde bulunan insan çene kemiği kalıntısının 0,7 milyon ila 1,8 milyon yıl önceye ait olabileceği tahmin ediliyor.

Ailesinin Avrupa’daki evini ziyaret eden bir kişi, evin zeminindeki mermer karolarda gariplik fark etti. Yakından incelediğinde üzerinde birkaç dişin bulunduğu bir insan çene kemiği parçası olduğunu gözlemledi.

Haberin DevamıReklam




Söz konusu durumu sosyal medyada paylaşan ancak gerçek adını vermek isteyen kullanıcı, diş hekimi olduğunu ve durumu böylelikle fark ettiğini söyledi.

Travertenden yapılmış bir karonun Denizli’deki bir taş ocağından gönderildiği tahmin edilirken, bulunan çene kemiği fosilinin 0,7 milyon ila 1,8 milyon yıl önceye ait olabileceği, ancak sonucun yapılacak tarihleme ve tanımlama çalışmasıyla ortaya çıkacağı belirtildi.

Öte yandan 2002 yılında Honaz’ın Kocabaş Mahallesi’ndeki mermer ocağında bir işçi tarafından bulunan ve “Denizli Adamı” ismi verilen fosil kafatasının 1,2 milyon yaşında olduğu, Anadolu’da bilinen ilk ve tek taş devri insanı olduğu açıklanmıştı.

Kaynak: Arkeofili