Umut Termal değil, aquapark alanı Varlık Fonu’na devredildi – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Umut Termal değil, aquapark alanı Varlık...

Umut Termal değil, aquapark alanı Varlık Fonu’na devredildi

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 11 Mart 2022 Cuma - 10:28Güncelleme: 11 Mart 2022 Cuma - 10:41
Umut Termal değil, aquapark alanı Varlık Fonu’na devredildi

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde bulunan termal alanın Türkiye Varlık Fonu’na devredilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Devredilen yerin Umut Termal Hoteli kapsamadığı, turizm tesisince işletilen aquaparkın bulunduğu alanla ilgili olduğu öğrenildi.

Sarayköy’ün Tırkaz Mahallesi Kokar Hamamlar mevkisinde bulunan 68 bin 40 metrekarelik termal alan, Resmi Gazete’nin 8 Mart 2022 tarihli sayısında yayımlanan 5262 sayılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar ile Türkiye Varlık Fonu’na devredildi.

Söz konusu taşınmaz, devir ve tescil işlemleri tamamlanıncaya kadar Türkiye Varlık fonu tarafından yönetilecek.

BAŞOĞLAN: DEVREDİLEN HOTEL DEĞİL, AQUAPARK ALANI

Bu kararla ilgili D20HABER.COM’un görüştüğü Umut Termal Hotel Genel Müdürü Ahmet Başoğlan, “Devri yapılan alan, daha önce Hazine’ye, daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığına devri yapılan aquaparkın bulunduğu yer. Umut Termal olarak o alanı kiralamıştık. Daha önce kira bedelini Kültür ve Turizm Bakanlığına ödüyorduk, şimdi Türkiye Varlık Fonu’na ödeyeceğiz. Kararla mülk sahibi değişmiş oldu. O alanın yönetimi de Varlık Fonu’na geçti. Umut Termal’in bulunduğu alan bizim tapulu malımız ve bize ait olan bu yerin devri söz konusu değil” dedi.