Yangın bölgesinde 30 ev boşaltıldı – D20Haber
21.06.2024, Cuma
25 °C / 41 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Yangın bölgesinde 30 ev boşaltıldı

Yangın bölgesinde 30 ev boşaltıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Haziran 2024 Cuma - 18:10Güncelleme: 14 Haziran 2024 Cuma - 18:30
Yangın bölgesinde 30 ev boşaltıldı

Denizli’nin Babadağ ilçesinde çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahale edilirken, yangın bölgesinde kalan 30 ev boşaltıldı.

 • TIKLAYIN | 7 ilçede orman yangını çıktı, söndürme çalışmaları sürüyor

• TIKLAYIN | Babadağ’daki orman yangını iki mahalleyi tehdit ediyor

Denizli’nin Babadağ ilçesine bağlı Mollaahmet, Yeniköy ve Kelleci mahalleleri arasında kalan ormanlık alana yıldırım düşmesi yangın çıktı. Kuvvetli esen rüzgar nedeniyle genişleyen yangını kontrol altına alabilmek için çalışmalar devam ediyor.

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ve Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler yangına karadan müdahalede bulunuyor. Karadan müdahalede iş makineleri ve arazözler kullanılıyor.

 

ASKERİ HELİKOPTERLER GELDİ

Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangına havadan da Aydın Helikopter Filo Komutanlığı’nda konuşlu 2 adet Skorsky ile ormanın 10 ton kapasiteli Chinook nakliye helikopteri ile de müdahale ediliyor.

Alevlerin oluşturduğu tehdit nedeniyle yangın bölgesinde bulunan 30 yayla evinin de boşaltıldığı bildirildi.

COŞKUN: KUVVETLİ RÜZGAR ÇALIŞMALARI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Haberin DevamıReklam




Bu arada, Vali Ömer Faruk Coşkun ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, yangın bölgesinde yetkililerden bilgi aldı.

Olumsuz hava şartlarının çalışmaları etkilediğini kaydeden Coşkun, “Jandarma teşkilatına ait 2 adet askeri helikopter çalışmalara destek veriyor. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri yangını kontrol altına alabilmek için mücadele veriyor. Havadan 4 helikopter, 2 uçak yangına müdahale ediyor. Karadan da tüm unsurlarımız Denizli’nin farklı noktalarında çıkan yangınlara müdahale ediyor. Şu an 6 ilçemizdeki farklı noktalarda yangınlar var. Meteoroloji bugün için uyarı vermişti. Kuvvetli rüzgarın olması da işimizi zorlaştırıyor. İlerleyen saatlerde rüzgarın etkisini yitirmesiyle yangını kontrol altına almayı ümit ediyoruz” dedi.

ÇAVUŞOĞLU: TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

Büyükşehir Belediyesinin tüm imkanlarını yangının söndürülmesi için seferber ettiğini söyleyen Çavuşoğlu da, “Kale, Çal ve Babadağ ile 3 ilçede daha yangınlar devam ediyor. Sadece İtfaiye Daire Başkanlığı değil, DESKİ, Park ve Bahçeler ile Fen İşlerine bağlı ekiplerimiz tüm araç ve ekipmanlarıyla yangınlara müdahale diyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak tam kapasite sahadayız. Yangın yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Yangının yerleşim alanlarına ulaşmasını önlemek için yoğun çaba harcıyoruz. Tehdidin artması durumunda tahliye işlemlerini en hızlı şekilde yapabilmek için hazırlıklarımızı da yaptık. Umarım böyle bir durumla karşı karşıya kalmayız” diye konuştu.