Jeotermal sondaj kuyusu şimdi de taş parçaları püskürtüyor – D20Haber
21.05.2024, Salı
19 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Jeotermal sondaj kuyusu şimdi de taş...

Jeotermal sondaj kuyusu şimdi de taş parçaları püskürtüyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Mayıs 2024 Cuma - 12:29Güncelleme: 10 Mayıs 2024 Cuma - 12:30
Jeotermal sondaj kuyusu şimdi de taş parçaları püskürtüyor

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde, günlerdir sıcak ve sülfür gazı yükselen jeotermal kuyusunun şimdi de taş parçaları püskürtmeye başladığı bildiriliyor. Suyun renginin zaman zaman siyaha dönüştüğü ifade ediliyor.

• TIKLAYIN | Jeotermal borusu patladı, sıcak su metrelerce yükseldi

• TIKLAYIN | Patlama meydana gelen jeotermal kuyuda kapatma çalışması yapılıyor

Sarayköy ilçesi Sakarya ve Gerali mahallelerinin bulunduğu bölgede sondaj çalışmaları sırasında 29 Nisan Pazartesi günü saat 12.00 sıralarında patlama meydana gelmiş, sülfür gazi da çevreye yayılmıştı.

Haberin DevamıReklam




İtfaiye ekipleri tarafından yapılan ölçümlerde sülfür gazının tehlike yaratmadığı savunulurken, sondaj kuyusunun yakınından geçen cadde ulaşıma kapatılmıştı.

Bölgede 12 gündür süren karbonmonoksit patlamasının basıncı nedeniyle ekiplerin müdahale etmekte zorlandığı kuyu drone ile görüntülendi. Günlerdir süren ve çevrede korkuya neden olan patlamalarda metrelerce yüksekliğe ulaşan karbonmonoksitin aralıklarla siyah renge döndüğü görüldü.

Kapatma çalışmalarının devam ettiği sondaj kuyusunun taş parçaları püskürtmeye başlaması nedeniyle sivil araç ve insan girişinin yasaklandığı bölgede geniş güvenlik tedbirleri alındığı görüldü.

DENİZLİ (İHA)