Helikopter kazasından yaralı kurtulan Rus pilot: İhbar gelse Denizli için işimi karşılıksız yaparım – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Helikopter kazasından yaralı kurtulan Rus pilot:...

Helikopter kazasından yaralı kurtulan Rus pilot: İhbar gelse Denizli için işimi karşılıksız yaparım

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Temmuz 2023 Çarşamba - 09:57Güncelleme: 12 Temmuz 2023 Çarşamba - 09:59
Helikopter kazasından yaralı kurtulan Rus pilot: İhbar gelse Denizli için işimi karşılıksız yaparım

Denizli’nin Çardak ilçesinde 21 Eylül 2022’de düşen yangın söndürme helikopterinde yaralanan Ilia Ivaschenko’nun tedavisi sürerken, kaza sonrası gösterilen ilgiden ötürü teşekkür ederek, “Şu an bir yangın ihbarı gelse, hiçbir karşılık beklemeden işimi yaparım” dedi.

Geçtiğimiz yılın eylül ayında Muğla’nın Marmaris ilçesindeki orman yangını çalışmalarına katılmak üzere Kastamonu’dan havalanan helikopter, saat 16.10’da Çardak ilçe merkezi yakınlarındaki Acıgöl bölgesinde düşmüştü. Kazada mühendis Aleksandr Lakovlev ile teknisyen Alexey Volkov olay yerinde hayatını kaybederken, kaptan 1’inci pilot Ilia Ivaschenko, 2’inci pilot Egor Turkov ve teknisyen Georgii Onuchin ile Türk vatandaşı pilot Ömer Kaan Çakır ve Orman Genel Müdürlüğü temsilcisi Kenan Erdem ise yaralanmıştı.

KAZADAN YARALI KURTULDU

Yaşanan kazada bacakları ve kaburgası kırılan, akciğerinde sönme yaşanan Rus pilot Ilia Ivaschenko, geçirdiği 10 ameliyatın ardından koltuk değnekleriyle de olsa yürümeye başladı. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi süren Rus pilot, kendisine gösterilen ilgi ve sunulan imkanlar karşısında büyük bir memnuniyet yaşadığını söyledi.

 

“21 EYLÜL GÜNÜNÜ İYİ HATIRLIYORUM”

Türkiye’ye teşekkür etmek istediğini dile getiren Rus pilotu, evinde ziyaret eden Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Ivaschenko’yu kazanın ardından hastanede de ziyaret ettiğini kaydetti. Karacabey, ziyarette şunları söyledi:

“Ekip, Muğla'da çıkan yangını söndürme çalışmalarına destek vermek için Kastamonu'dan hareket etmişti. 21 Eylül gününü iyi hatırlıyorum. Biz de Ankara'dan çıkmıştık ve yoldayken kaza haberini aldık. Kaza sonrası helikopteri yerinde gördük. O kazadan 5 arkadaşımızın sağ çıkmış olmasından çok büyük memnuniyet duyduk. Diğer iki arkadaşımız için çok üzüldük. Allahım kurtulanlara bir imkan daha verdi. İnşallah inanıyoruz ki çok kısa sürede tamamen iyileşecek ve bu helikopterlerle tekrar görev yapacak. Şimdiye kadar verdiği emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ederim.”

“CAN BORCUM VAR”

Kaza sonrası hiç beklemediği bir ilgi ve alakayla karşılaştığını ifade eden Ivaschenko, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü personelinin kendisini hiç yalnız bırakmadığını ve PAÜ hekimlerinin de tedavisi için ellerinden gelenin fazlasını yaptığını söyledi.

Yangın ihbarı gelmesi halinde Denizli için karşılıksız bir şekilde işini yapacağını söyleyen Rus pilot, “Orman Müdürlüğünün bu kadar azimli çalışmasına ve benimle çok iyi ilgilenmelerine şaşırdım. Ankara’daki yetkililere ve Denizli Orman Bölge Müdürlüğüne bir can borcum var. Bu kadar sıcaklığı ancak kendi akrabalarımdan görebilirdim. Ama artık siz benim canım ve her şeyimsiniz. Onur ve gurur duyuyorum. Artık orman ekibinin bir üyesiyim ve her zaman Orman Müdürlüğünün hizmetine hazırım. Orman Müdürlüğü personelleri benim sağ ve sol kolum oldular. Benim için çok çabaladılar ve onlar sayesinde daha iyi durumdayım” diye konuştu.

DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Ziyaretin ardından Karacabey ile birlikte Denizli Orman Bölge Müdürlüğü helikopter pistine gitmek isteyen Ivaschenko, burada İzmir’deki yangın görevinden dönen helikopterin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Görevli Rus ve Türk pilotlarla sohbet eden Ivaschenko, sağlık sorunları nedeniyle henüz helikopter kullanabileceği aşamaya gelemediği için duygusal anlar yaşadı.

DENİZLİ (İHA)