Fotoğraf albümü gibi duvar – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Fotoğraf albümü gibi duvar

Fotoğraf albümü gibi duvar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Ağustos 2023 Pazar - 12:32Güncelleme: 20 Ağustos 2023 Pazar - 13:08
Fotoğraf albümü gibi duvar

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, bir kahvehanenin duvarı fotoğraf albümünden farksız. Duvarda yer alan fotoğrafta, mahalle sakinleri kendilerinden bir parça buluyor, anılarını tazeliyor.

İlçeye bağlı Göveçlik Mahallesi’nde Ali Dinger'in işlettiği kahvehanin duvarına asılan yüzlerce fotoğraf, görenlere geçmişe yolculuk yaptırıyor. Fotoğraflardan kimi vefat edenlerden kalan bir anı gibi dururken, yudumlanan çaylarla birlikte sohbetler yapılıp hatıralar canlandırılıyor.

Kahvehanedeki duvarda dikkate çeken ayrıntı ise fotoğrafların “ölenler”, “ölmeyi bekleyenler” ve “hatıralar” olarak üçe ayrılması.

İşletmeci Ali Dinger, oluşturduğu fotoğflarla süslü tabloyu “Biz afette, iyi veya kötü zamanda hep birlikte hareket etmek istiyoruz. Bizim geçmişte ecdadımız bu şekilde devam ettirmiş, bu geleneğini bizden sonrakilerine aşılamak istiyoruz. Bu duvarda asılan fotoğrafların her birinin anısı var. Bizden önce gidenleri unutmamak için duvarlara fotoğrafları astık. Herkesin görmesini sağlıyoruz” dedi.

Mahallelerinde sağlam bir dayanışma olduğunu ve bunun ise duvarlara asılan fotoğraflarla gözler önüne serildiğini anlatan Cihan Özkan ise, “Benim duvarda yakınlarım var. Böyle bir çalışma yapılması çok güzel oldu. Bu fotoğrafları görenler mutlu oluyor. Bizler küçük yaştan itibaren aile olmanın önemini bir kez daha anlamış olduk” ifadelerini kullandı.

Abdül Kadir Çoban da “Böyle özel bir konuyu bir konsept haline getirmelerini çok beğendim. Birçok iyi ve kötü günde hatıralarımız var. Bunları hatırlatmak, başka insanlara aktarmak çok güzel bir şey oldu. Birçok yakınımın fotoğrafı var. Dedem, babam ve çok sayıda akrabalarım bulunuyor” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)