Otoyol üst geçit eğimini tehlikeli bulup traktörle yol kapattılar – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Otoyol üst geçit eğimini tehlikeli bulup...

Otoyol üst geçit eğimini tehlikeli bulup traktörle yol kapattılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Eylül 2023 Perşembe - 13:15Güncelleme: 21 Eylül 2023 Perşembe - 13:16
Otoyol üst geçit eğimini tehlikeli bulup traktörle yol kapattılar

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Kocadere Mahallesi’nden geçen otoyol güzergahında yapılan üst geçit bağlantı yolunda eğimi yüksek bulan ve tehlike oluşturduğunu öne süren vatandaşlar, tepkilerini traktörleriyle yol kapatarak dile getirdi.

Temeli Kasım 2020'de atılan, 140 kilometre ana gövde, 23 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 kilometre uzunluğundaki Aydın-Denizli otoyolunda 94 köprü, 19 viyadük, 79 altgeçit ve 573 menfez yer alacak. Otoyoldaki çalışmalar sürerken, Kocadere Mahallesi ile tarım bölgesinin bağlantısının sağlanması için üst geçit çalışması yapıldı.

 

Yapımında sona yaklaşılan üst geçitte eğimin yüksek olması güzergahı kullanan üreticilerin dikkatini çekti. Üreticilerin uyarılarına rağmen eğimin giderek artırılması ise mahallenin tepkisine neden oldu. Traktörleriyle üst geçidin üzerine çıkan üreticiler, yolun eğiminin yüksek olması nedeniyle araçların çıkamadığı ve üst geçit yerine alt geçit yapılması gerektiğini dile getirdi. Karayollarının belirlediği kurallara göre eğimin yüzde 8’de bulunması gerekirken yüzde 25’lik bir eğimin olduğuna dikkat çeken bölge sakinleri, iklim ve hava şartlarına göre üst geçidin can ve mal kayıplarına yol açacağını, bir an önce eğimin azaltılması veya alt geçit yapılmasını talep etti.

“ARAÇLARIMIZIN BURADAN ÇIKMASI ÇOK MÜMKÜN DEĞİL”

Bölge halkının taleplerine kulak verilmediğini ve büyük sorunların ortaya çıkabileceğini söyleyen Hüseyin Özel, “Buraya alt geçit yapılması daha uygundur ama karşı taraf kağıt üzerinde hareket ettiği için üst geçit yapmış. Karayollarına göre de yüksek bir eğim mevcuttur. Araçlarımız buradan çıkması çok mümkün değil. Bu geçit tehlike arz ediyor. Alt geçit yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

“KAR VE YAĞMUR YAĞACAK, BİZ BURADAN CESET Mİ TOPLAYALIM”

Üst geçidin eğim oranının düşürülmesini isteyen Kocadere Mahallesi Muhtarı Abdi Cebe de, “Burayı yapanlar üst geçitteki yüksekliği araçlar ile gezip görsünler, eğim azaltsın. Buraya kar ve yağmur yağacak, buradan ceset mi toplayalım? Bedeller ödenmediği için vatandaş ‘dur’ diyor ama karşı taraf durmuyor. 29 Ekim'de bu yolun açılışı olacak. B u yuzden hızlıca yapmak için acele ediyorlar. Eğim yüze 14 diyorlar ama karayoluna göre en fazla yüzde 7-8 olabilir. Bize göre eğim yüzde 25 duruyor” diye konuştu.

“ARAÇLARIN KÖYDEKİ KANTARA GİTMESİ GEREKİYOR”

Yaşanan durumdan olumsuz etkileneceklerini söyleyen Bayram Işık ise, “Bölgede ürettiğimiz buğday, ayva, eriği, narı hem bir kamyon hem de bir traktör üst geçitten çıkartamaz. Bizim kantarımız ise köyün içerisinde yer alıyor. Bu araçların hepsi köydeki kantara gitmesi gerekiyor. Bu üst geçidi kullandığı taktirde geçemeyecek ve tehlike oluşturacak. Biz tehlikeli bir durum olduğu için üst geçide karşıyız. Yüzde kaç eğim olacaksa prosedüre göre yapılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Araçlarıyla ürünlerini mahallelilerine taşımalarının üst geçitteki eğim nedeniyle çok zor bir durum olduğuna dikkat çeken Mahmut Güngör de “Traktörlerle bu üst geçide çıkamıyorum ve ürünlerimi taşıyamıyorum. Bu bölgede alt geçide daha uygun görünüyor. Yarın buradan bir insan uçtuğunda kimse bunun vebalini veremez. Buradan dolu değil boş araçlar ile çıkamıyoruz. Bize geçici olarak yaptıklarını ve düzelteceklerini söylediler ama yapmadılar” şeklinde konuştu.

DENİZLİ (İHA)