Yılbaşıyla ilgili alınan kararlar açıklandı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Yılbaşıyla ilgili alınan kararlar açıklandı

Yılbaşıyla ilgili alınan kararlar açıklandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Aralık 2021 Perşembe - 11:08Güncelleme: 30 Aralık 2021 Perşembe - 12:31
Yılbaşıyla ilgili alınan kararlar açıklandı

Coronavirüs salgını gölgesinde yeni bir yılbaşına daha hazırlık yapılırken, vakaların arttığı Denizli’de o gece uygulanacak önlemlerle ilişkin bir dizi karar alındı.

Vali Ali Fuat Atik başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Meclisi, yılbaşında uygulanacak önlemleri değerlendirdi. Eğlence düzenlenecek işletmelerde, HES kodu uygulamasına titizlikle uyulması, riskli kişiler tespit edilenlerle ilgili güvenlik güçlerine bilgi verilmesi istendi.

İŞLETME SAHİPLERİ SORUMLU OLACAK

Kararda; Yılbaşı gecesi otel, restoran, eğlence/düğün salonu ve benzeri işletme veya mekanların yemek /canlı müzik gibi organizasyonları nedeniyle kalabalıklar oluşacağına işaret edildi. Alınan önlemler ise şöyle sıralandı:

•Bu işletmelere girişlerde HES kodu uygulamasının tüm çalışan ve müşteriler için titizlikle uygulanmasına, HES kodu riskli olanların işletmeye alınmasına kesinlikle müsaade edilmemesine;

•Riskli kişi tespit edildiğinde durumun güvenlik güçlerine derhal haber verilmesine,

•İşletme sahibinin bütün bu tedbirlerin alınması ve uygulamasından sorumlu tutulacağına,

•Yılbaşı gecesi özellikle eğlence mekanlarında veya kalabalık olabileceği düşünülen işletmelerde ilgili ilçenin Kaymakamlık, Emniyet, Jandarma, Belediye, Sağlık, Kültür ve Turizm, Tarım ve Orman vb. kurumlarımızın personellerinden oluşan denetim ekipleri tarafından sık sık denetimler yapılmasına, işletme/mekan sahiplerinin ve vatandaşların tedbirlere uyma hususunda uyarılmasına, tedbir ihlali tespit edildiğinde derhal işlem tesis edilmesine,

Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.