Müdahale yok, yaya kaldırımı işgalleri devam ediyor – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Müdahale yok, yaya kaldırımı işgalleri devam...

Müdahale yok, yaya kaldırımı işgalleri devam ediyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Şubat 2023 Çarşamba - 10:52Güncelleme: 15 Şubat 2023 Çarşamba - 10:52
Müdahale yok, yaya kaldırımı işgalleri devam ediyor

Denizli’de, belediyeler müdahale etmediğinden yaya kaldırımlarının sürücüler tarafından araç parkı ile işgali artarak devam ediyor.

“Kaldırımlar işgal altında”, “yaya kaldırımları otopark gibi”, “araçlar kaldırıma, yayalar yola” ve benzeri sözler dillere pelesenk oldu. Yayalar şikayet ediyor ama aynı zamanda kaldırımların işgali de giderek yerleşen bir alışkanlığa dönüşüyor.

İŞTE ÖRNEKLERDEN BİRİSİ

Sözünü ettiğimiz örneklerden birisi Merkezefendi ilçesinin Yenişafak Mahallesi 1050 Sokak’tan. Kaldırıma park eden araç çok. İki tanesi var ki, sürücü orayı otopark olarak görüp, yaya geçişine tam engel konumda bırakmış.

YASA NE DİYOR?

Peki, buna kim müdahale edecek? Kaldırıma park edilen araçlarla ilgili düzenlemede yetki belediyelere verilmekte. 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 61/1-n maddesine göre yaya yollarına, o maddesine göre engelli araçları için ayrılmış park yerlerine park etmek yasak.

Yasa, “Bu madde hükümlerine uymayan sürücüler para cezası ile cezalandırılır” diyor.

Ancak yasa ve yönetmeliklere rağmen yaya kaldırımları işgalinin artarak sürmesi yasa çıkarmanın, yönetmelikler yayımlamanın yetmediğini, yetki verilen kurumların görevlerini eksiksiz yapması gerektiğini en güzel örneğini oluşturuyor.