Vatandaş ucuz et kuyruğunda – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Vatandaş ucuz et kuyruğunda

Vatandaş ucuz et kuyruğunda

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Ocak 2023 Cuma - 20:37Güncelleme: 20 Ocak 2023 Cuma - 20:37
Vatandaş ucuz et kuyruğunda

Denizli’de artan et fiyatlarına yetişemeyen vatandaşlar, kasapların yarı fiyatına satışın yapıldığı Et ve Süt Kurumu Satış Mağazası önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Kasapta 180 lira olan dana kıymanın Et ve Süt Kurumundaki satış fiyatı 89 lira.

Artan fiyatlar karşısında vatandaşın et ve et ürünlerine yetişmesi giderek zorlaşırken, dar gelirliler çareyi Et ve Süt Kurumunun Satış Mağazasında kuyruğa girerek alışveriş yapmakta buluyor. Kurumun Atalar Mahallesi 952 Sokak’taki satış mağazasına gelen vatandaşlar, ucuz fiyattan et ve şarküteri ürünleri alabilmek için uzayıp giden kuyrukta beklemeyi göze alıyor.

Kuyrukta beklerken fotoğraf çekilmesine bazı vatandaşlar tepki gösterirken, beklemeyi göze alanlar aradaki farkla başka ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini, kasap ile Et ve Süt Kurumu arasındaki fiyatlar arasında uçurum olduğunu söyledi.

KASAPTAKİ FİYATIN YARISINA KIYMA

Bunun örneğini de kıymadan veren vatandaşlar, kasapta kilosu 180 lira dolayında olan dana kıymayı 89 liraya alabildiklerini ifade etti.

Et ve Süt Kurumu mağazalarında dana kıyma kıymanın kilosu 89, dana kuşbaşı etin kilosu 99, dana biftek rostonun kilosu 134, dana pirzolanın kilosu 165, dana bonfilenin kilosu 325 liradan satılıyor.

Kuzu etinde de kasaplara göre önemli fiyat farkı bulunuyor. Kurumun mağazalarında gövde kuzu etinin kilosu 96, kuzu butun kilosu 107, kuzu kolun kilosu 99, kuzu pirzolanın kilosu 134, kuzu gerdanın kilosu 84, kuzu güveçin kilosu 83 liradan tüketiciye sunuluyor.

FİYAT İSTİKRARI İÇİN “TEDARİK SÜRECİ TAMAMLANDI” AÇIKLAMASI

Öte yandan, fiyat istikrarı oluşturmayla ilgili kurumdan yapılan açıklamada,” Et ve süt piyasalarını düzenleme ve dengeleme amacı ile kurumumuz için gerekli olan yetki ve görevlendirmeler yapılmıştır. Üreticilerimizi ve tüketicilerimizi korumak amacı ile et piyasası düzenli olarak takip edilmektedir. Kırmızı ette arz güvenliğinin sağlanması ve fiyat istikrarı hususunda gerekli tedbirler alınmaktadır. Et ve Süt Kurumu satış mağazaları ve Tarım Kredi Birlik Marketlerde ekonomik fiyatlarla yeterli düzeyde ürün arzı için gerekli olan tedarik süreçleri tamamlanmıştır. Ayrıca, ihtiyaç olması durumunda üreticilerimizin üretim maliyetleri göz önünde bulundurularak piyasaya taze karkas et satışı yapılacaktır” denildi.