Şizofreni hastası makatında torpil patlattı – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Şizofreni hastası makatında torpil patlattı

Şizofreni hastası makatında torpil patlattı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Mart 2022 Pazar - 16:13Güncelleme: 6 Mart 2022 Pazar - 16:33
Şizofreni hastası makatında torpil patlattı

Denizli’de, şizofreni hastasının kendini yaralamayla başlayıp, makatında torpil patlatmasıyla devam eden ve en son cinayetle biten olaylar dizisi, bilimsel çalışmanın habere dönüşmesiyle 7 yıl sonra medyanın gündemine düştü.

Olay, Tavas ilçesinde meydana geldi. Şizofreni hastası R.B.’nin öyküsünü takip eden ve bilimsel makaleye konu eden Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Cerrahi Tıp Bilimleri Üroloji Bölümünde görevli Prof Dr Ali Ersin Zümrütbaş, olayla ilgili D20HABER.COM’a bilgi verdi.

Prof Dr Zümrütbaş, ekip olarak yaptıkları çalışmanın 7 yıl önce bilimsel bir dergide yayımlandığını, haberlere yeni konu edilmesinin kendisini şaşırttığını söyledi. Makalenin en çok atıf alan çalışmalarından birisi olduğunu belirten Zümrütbaş, haberlere konu olan hastanın ileri derecede şizofreni olduğunu ifade etti.

R.B.’nın hastaneye makatına yerleştirdiği birkaç torpili patlatması sonucu yaralı olarak getirildiğini anlatan Prof Dr Zümrütbaş, “Kendisini tedavi ettik. Ancak bunun öncesinde kendisini yaralaması, penisine ve testislerine zarar vermesi gibi olayları da var. Tedavisinin ardından taburcu oldu ve en son babasını boğarak öldürdüğü bilgisini aldık” dedi.

Öte yandan, R.S.'nin makatında torpil patlatması olayı İngiliz yayın organı Daily Star'da yayımlandı. Yayın organı, olayı okurlarına "makatta dinamit patlatma" olarak okurlarına duyurdu.