Yaz mevsiminin en sıcak günlerinin yaşandığı Denizli’de, 68 yıllık sıcaklık rekoru 24 Temmuz Perşembe günü kırılacak. Meteorolojiye göre, o gün termometreler 43 dereceyi gösterecek.
Denizli, haftalardır mevsim normallerinin 6 ile 12 derece üzerinde seyreden sıcaklarla boğuşuyor. Sıcak hava nedeniyle dışarıya adım atmaktan korkan Denizlililer, “ne zaman bitecek?” diye sorarken, Meteorolojiden serinlik değil, “sıcaklık zirve yapacak” bilgisi geldi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün 40 derece olarak beklenen sıcaklığın yarın (çarşamba) 42 dereceye yükseleceği tahmin ediliyor.
SICAKLIĞIN ZİRVE YAPACAĞI GÜN
Termometrelerin zirve yapacağı gün ise 24 Temmuz Perşembe. O gün ilde tahmin edilen sıcaklık 43 derece. Bu da 1957 yılından bu yana ilde aynı sıcaklığın ikinci kez görüleceği anlamına geliyor. Denizli’de termometreler 26 Temmuz 2007’de de 43 dereceyi göstermişti.