Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde 4 gün önce kuvvetli yağış sırasında çöküp bir kamyonu yutan yol, bu kez sele dayanamadı. Dere üzerinden geçişi sağlayan köprü yıkıldı, yolda göçük oluştu. Göçük anında geçiş olmaması yaşanabilecek bir facianın önüne geçti.
Denizli’de bir süredir etkili olan kuvvetli sağanak yağış, il genelinde günlük yaşamı olumsuz etkilerken, demiryolundan karayoluna ve mahallelerin bağlantısını sağlayan yollara kadar geniş bir alanda ulaşımda da problem yaşanıyor.
Dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak yağış, kısa sürede yolları birer dereye çevirdi. Birçok noktada bürücü ve yayalar zor anlar yaşadı. Merkezefendi’nin İlbade Mahallesi’nde sele kapılan biri çocuk üç kişi son anda kurtarılırken, köprülü kavşaklar suyla doldu.
Kentin birçok mahallesinde yaşanan su baskınları, Ankara ile Pamukkale karayollarında trafiği aksattı. Araçlarda mahsur kalanlar ise iş makineleriyle kurtarıldı.
ÇÖKMENİN ARDINDAN KÖPRÜ DE YIKILDI
Merkezefendi ilçesine bağlı Eskihisar Mahallesi’ndeki bir yolda 4 gün arayla ikinci kez çökme meydana geldi. Derenin üzerinden geçişi sağlayan köprü yıkıldı, yolun bir bölümü de çöktü. Bağlantının kopması nedeniyle yol ulaşıma kapatıldı.
4 GÜN ÖNCE BÜYÜK BİR ÇUKUR OLUŞMUŞTU
Eskihisar Mahallesi’ndeki yol, 4 gün önce de çökmüş, Ferhat Şahin (51) idaresindeki 20 ZU 144 plakalı parke taşı yüklü kamyon oluşan dev çukura düşmüştü.