Sağanak yağışın ardından oluşan sel önüne kattığını sürükledi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Sağanak yağışın ardından oluşan sel önüne...

Sağanak yağışın ardından oluşan sel önüne kattığını sürükledi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Haziran 2023 Pazartesi - 09:17Güncelleme: 19 Haziran 2023 Pazartesi - 09:17
Sağanak yağışın ardından oluşan sel önüne kattığını sürükledi

Denizli’de etkili olan yerel gök gürültülü sağanak yağış, Pamukkale ilçesine bağlı 4 mahallede sel baskınlarına neden oldu. Ev ve ahırların sular altına kaldı, hayvanlar telef oldu, ekili araziler zarar gördü.

Meteorolojinin “sarı kod” ile kuvvetli yağış uyarısında bulunduğu Denizli’de, bazı ilçelerde sağanak etkili oldu. Sağanak nedeniyle Pamukkale ilçesine bağlı Cankurtaran, Tekkeköy, Bağbaşı ve Karakurt mahallelerini vurdu.

Kuvvetli yağışından ardından yüksek kesimlerden inen sel önüne kattığını sürükledi. Selde ev ve ahırları sular altında kalırken, sokaklar çamur deryasına döndü.

Ekili arazilerin zarar gördüğü selde ahırlardan tahliye edilemeyen hayvanlar telef oldu. Ellerinde aldıkları kazma küreklerle tedbir almaya çalışan mahalle sakinleri, yaşanan sel felaketinin oluşturduğu zararı endişe ve korku dolu gözlerle izledi.

Yağış etkisini azaltınca sokak ve caddelerin çamur ile kaplandığı görüldü. Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kısa sürede afet bölgesine ulaşarak, vatandaştan gelen ihbarlara anında müdahale etti.

Kuvvetli sağanak yağış nedeniyle Denizli -Antalya karayolundaki ulaşımda da zaman zaman aksamaların yaşandığı bildirildi.

DENİZLİ (İHA)