Pamukkale’nin Goncalı Mahallesi’ni sel bastı, SP’li Ün eleştirdi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Pamukkale’nin Goncalı Mahallesi’ni sel bastı, SP’li...

Pamukkale’nin Goncalı Mahallesi’ni sel bastı, SP’li Ün eleştirdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Eylül 2023 Pazar - 13:43Güncelleme: 3 Eylül 2023 Pazar - 13:44
Pamukkale’nin Goncalı Mahallesi’ni sel bastı, SP’li Ün eleştirdi

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Goncalı Mahallesi sel baskınına uğradı. Saadet Partisi (SP) Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, iki ay önce de aynı mahallede sel baskını yaşandığını söyleyerek, “belediyecilik 2 balya saman dağıtmak değil, önlem almaktır” sözleriyle yerel yönetimi eleştirdi.

Sağanak yağış kentte birçok mahalle, cadde ve sokakları sular altında bırakırken, Goncalı Mahallesi’nde ise sel baskını oldu. İki ay öncede benzer bir durumu yaşadıklarını söyleyen mahalle halkının araması üzerine SP Milletvekili Sema Silkin Ün, Goncalı’ya gitti.

Ün ile görüşen Ramazan Örs, “Geçtiğimiz aylarda yaşadığımız selin ardından önlem alınması için birçok yere başvuruda bulundum. Yıllardır da başvuru yapıyorum. Dükkanımda meydana gelen hasarın borçlarını daha ödeyememişken, uyarılarımıza rağmen ikinci kez aynı durum meydana geldi” dedi.

Mahalledeki incelemeleri ve yurttaşlar ile görüşmesinin ardından açıklamada bulunan Ün ise, 2 ay önce de Goncalı’nın sel baskınına uğradığını, o gün belediyeyi önlem almak için göreve davet ettiklerini anımsattı.

Belediye görevlerinden birisinin önlem almak olduğunu, ancak seller karşısında tüm uyarılara rağmen o günden bu güne hiçbir önlem alınmadığını, derede ıslah çalışması yapılmadığını kaydeden Ün, “Arkadaşlar zannediyorum ki belediyeciliği tedbir almadan seller yaşandıktan sonra iki balya saman dağıtmak olarak algılıyorlar” ifadelerini kullandı.

Yöneticileri görevini yapmaya çağırmak için bir kez daha Goncalı’ya geldiğini söyleyen Ün, “Şehrin birçok çalışmasında hayırseverler yapıyor. Peki şimdi soruyoruz: Bu şehrin altyapısını da mı hayırseverler yapsın? Derelerin ıslah çalışmasını da mı onlar yapsın? Sel vatandaşımızın kaderimi olsun?” diye sordu.