Şehit Teğmen son yolculuğuna uğurlandı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Şehit Teğmen son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Teğmen son yolculuğuna uğurlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Nisan 2022 Cumartesi - 17:11Güncelleme: 23 Nisan 2022 Cumartesi - 18:33
Şehit Teğmen son yolculuğuna uğurlandı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Kuzey Irak’ta teröristlere yönelik Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit düşen Piyade Teğmen Bekir Can Kerek, memleketi Denizli’de toprağa verildi.

Kuzey Irak’ta düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit düşen 28 yaşındaki Bekir Can Kerek’in naaşı öğle saatlerinde uçakla Çardak Havalimanı’nı getirildi. Burada Vali Ali Fuat Atik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ailesi ve protokol tarafından karşılanan şehidin naaşı, helallik almak üzere baba ocağına götürüldü. Anne Elif Kerek ve Baba Salih Kerek, veda sırasında gözyaşlarına boğuldu, ayakta güçlükle durabildi.

Merkezefendi’nin Kayalar Mahallesi’ndeki TOKİ Evleri’ndeki baba ocağına Türk bayrağına sarılı tabutla son kez gelen şehidin cenazesi, daha sonra askeri törenin yapılacağı Pamukkale Üniversitesi Kampüsü’ndeki Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camisi’ne getirildi.

 

TABUTTAN AYRILMAK İSTEMEDİLER

Denizli protokolünün katıldığı cenaze töreni öncesinde şehidin tabutuna sarılan kardeşleri Melike Kerek, Seda Kerek ve Seher Kaya’nın şehide vedası yürekleri dağladı. Kardeşleri, Türk bayrağına sarılı tabuttan güçlükle ayrıldı.

ŞEHİTLİK’TE TOPRAĞA VERİLDİ

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı bir süre omuzlarda taşındıktan sonra Asri Mezarlık’taki Şehitliğe götürüldü ve burada gözyaşları arasında toprağa verildi.