Sarıkamış Şehitleri PAKDOS’un Honaz Dağı tırmanışıyla anıldı – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Sarıkamış Şehitleri PAKDOS’un Honaz Dağı tırmanışıyla...

Sarıkamış Şehitleri PAKDOS’un Honaz Dağı tırmanışıyla anıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ocak 2024 Pazartesi - 16:25Güncelleme: 8 Ocak 2024 Pazartesi - 16:25
Sarıkamış Şehitleri PAKDOS’un Honaz Dağı tırmanışıyla anıldı

Denizli’de PAKDOS tarafından gerçekleştirilen yürüyüşle Sarıkamış Şehitleri, 2 bin 571 rakımlı Honaz Dağı zirvesinde anıldı. PAKDOS üyeleri, zirveye ulaşabilmek için sis, rüzgar gibi olumsuz hava koşullarıyla mücadele etmek zorunda kaldı.

Pamukkale Arama Kurtarma Doğa Sporları Kulübü (PAKDOS) üyeleri, Türkiye tarihinde önemli bir yeri olan Sarıkamış Şehitleri’ni anmak için etkinlik düzenledi.

Her yıl ocak ayının ilk haftasında gerçekleştirilen etkinlik Antalya’dan 3, Bodrum’dan 1 dağcı olmak üzere toplam 34 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Cankurtaran Mesireliği’nden başlayan Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Yürüyüşü’nde, “Ege’nin çatısı” olarak adlandırılan ve bölgenin en yüksek noktası olan 2 bin 571 rakımlı Honaz Dağı zirvesine ulaşıldı.

AVCI: SARIKAMIŞ’TA YAŞANANLARI BİR NEBZE OLSUN DENEYİMLİYORUZ

PAKDOS Başkanı ve Dağcılık Federasyonu Denizli İl Temsilcisi Ali Fuat Avcı, Sarıkamış Şehitleri’ni anmak üzere her yıl ocak ayının ilk haftasında Honaz Dağı tırmanışını yaptıklarını belirterek, “Sis ve saatteki hızı yer yer 55 kilometreyi bulan rüzgarın yarattığı olumsuzluklara rağmen tırmanışımız başarıyla tamamlandı. İki bin metreden sonrası karla kaplı olan Honaz Dağı tırmanışında, Sarıkamış’ta vatan uğruna şehit düşenlerin yaşadıkları zorlukları deneyimledik. Üzerimizdeki teknolojinin sunduğu en iyi giysi ve ekipmanlara rağmen soğuktan etkilendik. O yıllardaki koşulları hatırlayınca neler yaşandığını yüreğimizde hissettik” dedi.