Sağlık çalışanlarından Sağlık Müdürlüğüne siyah çelenk – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Sağlık çalışanlarından Sağlık Müdürlüğüne siyah çelenk

Sağlık çalışanlarından Sağlık Müdürlüğüne siyah çelenk

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Şubat 2024 Salı - 13:58Güncelleme: 6 Şubat 2024 Salı - 13:58
Sağlık çalışanlarından Sağlık Müdürlüğüne siyah çelenk

Kahramanmaraş depreminin yıldönümünde Denizli Devlet Hastanesinin depreme dayanıksızlığını bir kez daha gündeme getiren sağlık çalışanları, “Yıkılacak, hep birlikte altında kalacağız” diyerek, Denizli İl Sağlık Müdürlüğüne siyah çelenk bıraktı.

Geçen yıl 6 Şubat’ta meydana gelen 53 bin 537 bin kişinin öldüğü, 107 bin 213 kişinin yaralandığı 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde, Denizli Devlet Hastanesi Başhekimliği Binası önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, hayatını kaybedenleri saygıyla andı. Yapılan basın açıklamasında da depreme dayanıksız binalar, çıkarılan imar aflarına dikkat çekildi.

  

PROF DR ARDIÇ: HEP BİRLİKTE BU BİNALARIN ALTINDA KALACAĞIZ

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof Dr Fazıl Necdet Ardıç, Kahramanmaraş merkezli depremde 53 bin kişinin aç gözlülük ve vurdumduymazlığa kurban verildiğini, aradan bir yıl geçtiğini ve toplumun yine uykuya dalmak üzere olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Artık ölüm uykusundan uyanın. Deprem yine olacak. Aynı kaderi tekrar yaşamak zorunda değiliz. İşte bugün tam böyle bir örneğin, Denizli Devlet Hastanesinin önünde duruyoruz. Bundan 7 yıl önce 2017 yılında bu binaların çürük olduğu, depreme dayanamayacağı rapor edildi. Peki bunca yıl sorumlular ne yaptı? Beklenen felakete acil önlem düşünmeyen yöneticiler bizlerin hayatları üzerine kumar oynadıklarının farkındalar mı? Defalarca yazılı başvurduk, cevap verdiler mi? Hayır. Hangi planı ortaya koydular, ne aşamadalar? Bilgi yok, plan yok, inisiyatif yok. İşi oluruna bırakmışlar, büyüklerinden emir bekliyorlar.

Denizli Devlet Hastanesinin çürük binaları yıkılacak. Sağlık çalışanları, doktorlar, hastalar, hepimiz birlikte altında kalacağız, birlikte öleceğiz. Sadece biz değil, deprem sonrasında bize ihtiyacı olan ve sağlık tesisine ulaşamayan binlerce insan da ölecek. Denizli Devlet Hastanesinin binaları acilen boşaltılmalıdır.”

SARICA: RANTA DAYALI POLİTİKALAR TERK EDİLMELİ

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mehmet Sarıca da depremin değil, yeterince mühendislik ve mimarlık hizmeti alınmayan, yeterince denetimi yapılmayan kaçak yapılar ile imar barışı adı altında ruhsat verilen yapıların öldürdüğünü belirtti.

Değiştirilen imar yönetmeliklerinin bilimsellikten uzaklaştığını kaydeden Sarıca, “Valilikçe hazırlanan Denizli İl Afet Risk Azaltma Planı’nın ilk eylemi, deprem sonrasında en çok ihtiyaç duyulan binalardan kamu ve özel hastanelerin mevcut hasar görebilirlikleri değerlendirilerek güçlendirilmesine öncelik verilmesidir. Bunun 2023’te tamamlanması öngörülmüştür. Bunun hala tamamlanamamış olduğu bilinmekteyken, 1.derece deprem bölgesi olan ilimizde kentin bütünlüklü olarak depremden nasıl etkileneceği gerçeği büyük bir sorun olarak karşımızda durmaktadır” dedi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE ÇELENK

Başhekimlik önündeki basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçen sağlık çalışanları, Denizli İl sağlık Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı.