Muhtarlık seçimi için YSK’ya itiraz edildi – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Muhtarlık seçimi için YSK’ya itiraz edildi

Muhtarlık seçimi için YSK’ya itiraz edildi

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 9 Nisan 2024 Salı - 08:45Güncelleme: 9 Nisan 2024 Salı - 08:47
Muhtarlık seçimi için YSK’ya itiraz edildi

Denizli’nin Honaz ilçesinde muhtarlık seçimi Yüksek Seçimi Kuruluna (YSK) taşındı. Seçimi 3 oy farkla kaybeden 15 yıllık muhtar, sonuca ilçe ve il seçim kurullarında itiraz etti. Sonuç alamayınca itirazını YSK’ya giderek sürdürdü.

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimde gözler belediye başkanlığı ile CHP’nin elde ettiği sonuçlara çevrilirken, yerelde bir başka heyecan muhtarlık seçimlerinde yaşandı. Kimi küçük bir oy farkıyla, kimi kura sonucu seçim yarışını kazandı. Honaz’ın Dereçiftlik Mahallesi’nde ise sandıktan az farklı çıkan sonuç YSK’ya kadar taşındı.

Dereçiftlik’te muhtarlık için 15 yıldır bu görevi sürdüren İsa Kahyaoğlu ile emekli astsubay Mehmet Aslan aday oldu. Kıyasıya bir şekilde geçen seçim sürecinin ardından, sandıklar açıldığında iki adayın birbirine çok yakın oy aldığı görüldü. Aslan 263 oyla Dereçiftlik’in yeni muhtarı seçilirken, Kahyaoğlu’na 260 oy çıktı.

GEÇERSİZ OYLARA DİKKATİ ÇEKTİ

Kendisiyle görüştüğümüz Kahyaoğlu, geçersiz oyların sayılması için ilk itirazını sandık kuruluna yaptığını söyledi. Kahyaoğlu, “Bir zarfın içinden iki oy çıktı. Bu iptal nedeni ama geçerli sayıldı. Karalanan oy pusulası var. Bunlara itiraz ettim, sonuç alamadım. Bunun üzerine itirazımı Honaz İlçe Seçim Kuruluna yaptım, ancak seçim sonucu geçerli sayıldı. İl Seçim Kurulu da İlçe Seçim Kurulu kararına uyarak, itirazımı reddetti. Bunun üzerine Yüksek Seçim Kuruluna itirazda bulundum” dedi.

Kahyaoğlu, itirazı üzerine oyların yeniden sayılmasıyla 265’e 260 olarak açıklanan sonucun 263’e 260 olarak değiştiğini, Yüksek Seçim Kuruluna yaptığı itirazdan lehine sonuç çıkacağına inandığını sözlerine ekledi.

MAZBATASINI ALDI

Mazbatasını alan Aslan ise, sonuca yapılan itirazın bir hakim olmak üzere 7 kişiden oluşan İlçe Seçim Kurulunda görüşüldüğünü ve lehine karar verdiğini, rakibinin İl Seçim Kuruluna yaptığı itirazın da reddedildiğini söyledi.