Memurlar iş bıraktı, yürüyüş yaptı – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Memurlar iş bıraktı, yürüyüş yaptı

Memurlar iş bıraktı, yürüyüş yaptı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Ocak 2023 Perşembe - 15:05Güncelleme: 12 Ocak 2023 Perşembe - 16:03
Memurlar iş bıraktı, yürüyüş yaptı

Kamuda örgütlü 7 konfederasyona bağlı sendikalara üye memurlar, memur sendikalarına getirilen yüzde 2 barajı ile yüzde 30’luk maaş zammını iş bırakarak protesto etti. Valilikten Delikliçınar Meydanı’na kadar yürüyen memurlar, basın açıklaması yapıp, halay çekti. Eyleme destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yüzde 2 barajını Anayasa Mahkemesine taşıdıklarını belirtti.

Kamu Konfederasyonu Platformunun çağrısı ile Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli’de de çok sayıda memur iş bırakma eylemi yaptı. Maaşlara yapılan yüzde 30’luk zammı protesto edip taleplerini sıralayan memurlar, gelir vergisinin kamu çalışanları için yüzde 15’te sabitlenmesini, yüzde 2 barajının kaldırılmasını, 3600 ek göstergenin her çalışanı kapsamasını ve memurun ikramiye hakkının verilmesini istedi.

VALİLİKTEN DELİKLİÇINAR’A KADAR YÜRÜDÜLER

Bir günlük iş bırakma eylemine öğretmenler, sağlık, adliye ve maliye çalışanları ile diğer kamu kuruluşlarından 5 binin üzerinde kamu emekçisi katıldı. Valilik önünde toplanan memurlar, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nı takip ederek, Delikliçınar Meydanı’na kadar yürüdü.

Burada yapılan basın açıklamasında, “Ülke şartlarına ve ekonomik krize bakılmaksızın açıklanan sefalet artışını kabul etmiyoruz. Kamu çalışanları ve emeklilerin maaşları sendikaların talepleri doğrultusunda yeniden belirlenmelidir” denildi.

KARACA: YÜZDE 2 BARAJININ İPTALİNİ İSTEDİK

Eyleme destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP’nin dün Anayasa Mahkemesine başvurarak yüzde 2’lik baraj şartının iptalini istediğini belirtti. Karaca, şöyle konuştu:

“Dayanışma için yan yanayız. Sendikal örgütlenmenin önüne yüzde 2 barajı konulmak istendi. İktidara yandaşlık etmeyen, hakkın ve hukukun yanında olan sendikal örgütlenmenin önüne geçebilmek için yaptılar. Daha önce yargı kararı ile kaldırılmış olmasına rağmen mecliste sayısal çoğunluklarını kullanarak, el kaldır indir mantığıyla geçirdiler. CHP olarak haksızlığa uğrayan tüm yurttaşlarımızın yanında olacağız. Anayasa Mahkemesine yüzde 2’lik baraj şartının iptali için başvurduk. Kamuda mülakata son verecek olan yönetim için az kaldı merak etmeyin. Yoksulluk sınırının altında hiçbir öğretmenin hiçbir kamu emekçisinin maaşı olmamalı. Emekli maaşlarının en az asgari ücret seviyesine çekilmesi için CHP olarak verdiğimiz önerge AKP ve MHP tarafından reddedildi. Biz de bütün emeklilere AKP ve MHP’i şikayet ediyoruz.”