Vali Coşkun: KYK Yurdundaki yemeklerle ilgili iddialar araştırılıyor – D20Haber
20.05.2024, Pazartesi
18 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Vali Coşkun: KYK Yurdundaki yemeklerle ilgili...

Vali Coşkun: KYK Yurdundaki yemeklerle ilgili iddialar araştırılıyor

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 2 Mayıs 2024 Perşembe - 18:41Güncelleme: 2 Mayıs 2024 Perşembe - 18:42
Vali Coşkun: KYK Yurdundaki yemeklerle ilgili iddialar araştırılıyor

Denizli’deki KYK Yurtlarının yemekhanesinde öğrencilere verilen yemeklerde “solucan, kıl, civata çıktı” iddiaları üzerine inceleme başlatıldı. Vali Ömer Faruk Coşkun, iddiaların titizlikle araştırıldığını, inceleme yapıldığını ve şikayete yönelik tespite çalışıldığını belirtti.

Pamukkale Üniversitesi KYK Yurtları bir kez daha yemeklerde çıkan cisim, kıl ve benzeri olumsuzluklarla gündemde. Öğrenciler tarafından paylaşılan fotoğraflarda civata, solucan, kıl yer alırken, sosyal medyada “Bunları öğrencilerin önüne koyarken vicdanı hiç mi sızlamaz insanın?” sorusu soruldu ve benzeri çok sayıda paylaşım yapıldı.

VALİ COŞKUN, D20HABER.COM’A KONUŞTU

Sosyal medyadaki bu fotoğrafların ardından Genel Yayın Yönetmenimiz Engin Ünal, Vali Ömer Faruk Coşkun ile görüştü. Coşkun, konunun çok hassas olduğunu, dolayısıyla titizlikle inceleme yapıldığını, iddiaların tespitine çalışıldığını söyledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün iddiaları araştırdığını belirten Vali Coşkun, “Öğrencilerin paylaştığı ifade edilen fotoğraflar var. Bunlarla ilgili inceleme yapılıyor, tespite çalışılıyor. Bu incelemenin sonucuna göre ne gerekiyorsa yapılır” dedi.

Haberin DevamıReklam




İLMAN: İNCELEME SÜRÜYOR

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman da iddiaların üzerinde hassasiyetle durulduğunu kaydederek, “Bu yurdumuzda 4 bin dolayında öğrenci var ve her gün ortalama 3 binin üzerinde öğrenciye kahvaltı ve akşam yemeği veriliyor. Hijyen üzerinde hassasiyet gösterdiğimiz, titiz davrandığımız bir konu. Gıda mühendisi görevli, ayrıca İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce denetleniyor” ifadelerini kullandı.

“Bu iddialarla ilgili son durum nedir? Yemek firması hakkında işlem yapılacak mı?” sorusuna İlman, “Kıl, hayvanın derisinden ya da pişiren kişiden yemeğe karışmış olabilir. Ancak olmaması gerekir, hassasiyet gösterilmelidir. İncelemelerimizin sonucuna göre yemek sağlayan firma hakkında ihtar, para cezası gibi uygulamalarımız olabilir. Feshi gerektirecek durum ortaya çıkarsa sözleşme feshine de gidilir” dedi.

İlman, öğrencilerden iddialarına ilişkin görsel paylaşmak yerine hijyen olmayan yemeği kendilerine getirmelerini isteyerek, bunun işlem konusunu kolaylaştıracağını kaydetti.

KYK Yurdu Yemekhanesinde verilen yemeklere ilişkin geçen yıl da iddialar gündeme gelmiş, ekmekten civata, yemeklerde böcek ve toplu iğne çıktığı öne sürülmüştü.