Komandolar zirvede kamp kurdu – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Komandolar zirvede kamp kurdu

Komandolar zirvede kamp kurdu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ağustos 2023 Çarşamba - 11:44Güncelleme: 9 Ağustos 2023 Çarşamba - 11:44
Komandolar zirvede kamp kurdu

Denizli’de, orman yangınlarının önlenmesi için 31 Ekim tarihine kadar piknik yapma, konaklama ve mangal yakmanın yasaklanmasının ardından jandarma komandolar da Akdağ’ın zirvesinde kamp kurup, nöbet tutmaya başladı.

Denizli Valiliği, artan sıcaklar nedeniyle 6 Temmuz’da açıklamada bulunmuş, çıkabilecek yangınlara karşı önlem olarak ormanlık alanlarda mangal yakılmasının, piknik ve konaklama yapılmasının yasaklandığını duyurmuştu.

Bu karar doğrultusunda komando timleri de belirlenen bölgelerde nöbete başlamıştı. Komandolar; Pamukkale, Merkezefendi, Çivril, Buldan ve Tavas ilçelerindeki ormanlık alanlarda kuş uçurtmuyor.

Denetimlerin aralıksız olarak devam ettiği noktalardan birisi de Çivril’deki 2446 rakımlı Akdağ oldu. Akdağ’ın Sığır Kuyruğu Yaylası’nda kamp kuran İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando timleri, orman yangınlarına karşı koruma gözetleme çalışması başlattı.

Kundaklama, sabotaj ve yaşanabilecek yangın olaylarına karşı gece gündüz tetikte olan jandarma komandolar, dağ taş her yeri didik didik tarayıp ormanlık alana giren herkesi kontrol etti.

Orman sahalarında güvenliği en üst seviyede ulaştıran jandarma komandolar ve asayiş ekiplerinin yaptığı denetimlerin zaman zaman dronlar ile de desteklendiği belirtildi.

DENİZLİ (İHA)