Kayısı hasadı başladı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Kayısı hasadı başladı

Kayısı hasadı başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Haziran 2022 Çarşamba - 15:54Güncelleme: 15 Haziran 2022 Çarşamba - 15:54
Kayısı hasadı başladı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, erken ürün veren kayısı bahçelerinde hasada başlandı. Bu yıl 8 bin ton rekolte bekleniyor.

İklim özellikleriyle başta kekik, nar ve ayva olmak üzere, çok sayıda tıbbi aromatik bitki ve meyve yetiştirilen ilçede, bir başka yetiştirilen ürün ise kayısı. İlçe genelindeki yaklaşık bin 900 dönümlük kayısı bahçelerinde bu sezon 8 bin tona yakın kayısı üretimi bekleniyor.

Yetiştirdiği erkenci kayısıları ihraç eden Mevlüt Eraslan, “Kayısı son yılların flaş meyvelerinden biri. Kocadere bölgesinde üretici arkadaşlarımız ürün arayışı içerisindeyken kayısıyı keşfettiler. Early Blush bölgemizin ilk erkenci kayısı çeşidi olma özelliğini taşıyor. Kayısılarımız Rusya başta olmak üzere, birçok ülkeye ihraç ediliyor. Pazarlar, analizi garantili mal istiyor. Burada Tarım ve Orman İl Müdürlüğü devreye girerek, bizlere birçok alanda yardımcı oluyor” dedi.

Bahçe sahibi Ali Rıza Özkan da “Kocadere Mahallesi’nde üreticiyim. Bahçemizdeki ağaçlar Bu 9 yaşında. 10 dönümlük bir alandan yaklaşık 35-40 ton gibi bir rekolte bekliyoruz. Bu sene 10 liradan alıcı buldu” diye konuştu.