Sürücülerin karla sınavı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Sürücülerin karla sınavı

Sürücülerin karla sınavı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Şubat 2023 Pazartesi - 08:44Güncelleme: 6 Şubat 2023 Pazartesi - 08:45
Sürücülerin karla sınavı

Denizli’de dün yağan karın ardından ulaşımda aksamalar görülürken, araçları kayan ve arızalanan sürücüler ise zor anlar yaşadı. Vali Ali Fuat Atik, özel araçlarla trafiğe çıkılmaması çağrısında bulundu.

Birçok il gibi beklenen kar dün Denizli’ye de yağdı. Öğleden sonra saat 16.00 sıralarında başlayan ve etkisini giderek artıran kar yağışı çok sayıda ilçede ve buralara bağlı yerleşim birimlerinde etkili oldu.

Kar nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edilirken, şehirler arası karayollarında trafik aksadı. Denizli-Muğla ve Denizli Antalya karayolları zaman zaman trafiğe kapandı.

EKİPLER ÇALIŞMA YAPIYOR

Karayolları ekipleri, kar yağışının yoğunlaştığı karayollarında kar küreme ve temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

İlçelerde de çok sayıdaki yerleşim biriminin yolları karla kaplandı. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri yolları açık tutabilmek için çalışmalar yapıyor.

VALİ ATİK’TEN “ÖZEL ARAÇLARLA TRAFİĞE ÇIKMAYALIM” ÇAĞRISI

Vali Ali Fuat Atik, yaptığı açıklamada, karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Atik, “Denizlimizde yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor. Ana arterler ile ilçe ve mahallelerimizin yollarını trafiğe açık tutmak için ilgili tüm birimlerimiz iş başında. Ekiplerimize kolaylıklar diliyorum. Lütfen trafiğe özel araçla çıkmayalım, toplu taşıma araçlarını tercih edelim” ifadelerini kullandı.