Kar sürücüleri zorluyor, trafik aksıyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Kar sürücüleri zorluyor, trafik aksıyor

Kar sürücüleri zorluyor, trafik aksıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Mart 2022 Çarşamba - 20:28Güncelleme: 3 Mart 2022 Perşembe - 10:34
Kar sürücüleri zorluyor, trafik aksıyor

Denizli’de etkili olan kar yağışı, kentin çevre illerle bağlantısını sağlayan karayollarında trafiği durma noktasına getirdi.

Denizli’yi Antalya ve Muğla’ya bağlayan karayolunun Kazıkbeli ve Cankurtaran geçişlerinde zaman zaman trafiğin durma noktasına geldiği, kar lastiği olmayan ve zincir takmayan araçların kayma nedeniyle yoldan çıktığı bildiriliyor.

Antalya yönüne gidişlerde meydana gelen kazalar ve araç kaymaları nedeniyle Şahin tepesi mevkisinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Denizli yönüne ise tek şeritten sağlanan trafiğin normale dönmesi için kar küreme ve tuzlama çalışması sürüyor.

Polis ekipleri, Kelleci Kardeşler mevkisinde oluşturulan noktada kış lastiği ve zincir kontrolü yapıyor.

DENİZLİ-BURDUR KARAYOLUNDA DA KAR ETKİLİ

Denizli’nin Afyonkarahisar ve Ankara bağlantılarını sağlayan karayolunun yanı sıra, Denizli-Burdur karayolunun bazı bölümlerinde kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kış lastiği olmayan ve zincirsiz çok sayıda araç yolda kaldı.

Yolda kalan araçlar, çekici kamyonetler aracılığıyla çekiliyor. Karayolları ekipleri, bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

 

MUĞLA KARAYOLUNDA DA ULAŞIMA KAR ENGELİ

Denizli-Muğla karayolunda da yoğun kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Kar yağışının devam etmesi üzerine Muğla çıkışında Gölcük mevkisinde bekleyen trafik ekipleri, buradan Denizli'ye araçların geçişine izin vermiyor. Gazeller Mahallesi'nden de jandarma ekipleri Muğla istikametine araç göndermiyor.

AFAD ve Kızılay ekipleri ise bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle çalışma başlattı. Kızılay ekipleri yolda kalan sürücülere kumanya, su, çocuklara oyuncak ve meyve suyu dağıttı.

DENİZLİ VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Denizli Valiliği de “Saat 20.30 itibariyle Denizli Muğla karayolu, Kale ilçesinden itibaren yoğun kar yağışı nedeniyle gidiş-dönüş olarak ulaşıma kapalıdır. Karayolu ulaşıma açıldığında bilgi verilecektir” açıklamasını yaptı.