Kaldırımlar işgal altında: Yayalar nereden, nasıl geçerse geçsin? – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Kaldırımlar işgal altında: Yayalar nereden, nasıl...

Kaldırımlar işgal altında: Yayalar nereden, nasıl geçerse geçsin?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Mayıs 2022 Çarşamba - 18:31Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba - 18:32
Kaldırımlar işgal altında: Yayalar nereden, nasıl geçerse geçsin?

Denizli’de kaldırımlar yayalar için işkenceye dönüştü. Kent merkezinde birçok mahallede kaldırımların otoparka dönüşmesi engellenemezken, marketlerin de ürün indirme sırasındaki işgalleri de bir başka sorun haline geldi.

Kentte yaya kaldırımlarının yüksekliği modern kentlerdeki standartlara göre düzenlendi. Ancak yayalara kolaylık sağlaması için yapılan bu düzenleme kaldırımları araç otoparkına çevirdi. Denizli Büyükşehir, Pamukkale ve Merkezefendi belediyelerinin müdahale etmemesi nedeniyle tersi bir durum yaşanıyor. Kaldırımları araçlar parsellerken, can güvenlikleri bakımından kaldırımların sahibi yayalar ise sokakta akan trafiğin içinde yürümek zorunda kalıyor.

Araçların dışında bazı marketlerin ürün indirmesi sırasında da yaya kaldırımları işgal ediliyor. Bunun örneklerinden birisi bugün Topraklık Mahallesi otogar yanındaki 452 sokakta yaşandı. Bir araçtan zincir marketlerden A101’e ürün indirilirken kızaklı rampayla yaya kaldırımı komple kapandı.

Bu sokaktan geçen yayalar ise kaldırımın bu şekilde işgal edilmesiyle ya rampanın üzerinden geçmek zorunda kaldı ya da sokakta akan trafiğin içinde yürüdü.