Kadın erkek eşitliği için yerel eylem planı hazırlandı – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Kadın erkek eşitliği için yerel eylem...

Kadın erkek eşitliği için yerel eylem planı hazırlandı

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 19 Eylül 2023 Salı - 09:26Güncelleme: 19 Eylül 2023 Salı - 09:26
Kadın erkek eşitliği için yerel eylem planı hazırlandı

Denizli’de, kadın - erkek fırsat anlayışına yönelik 2023-2026 yıllarını kapsayan “Yerel Eşitlik Eylem Planı” hazırlandı. Eylem planı Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, günümüzün en önemli problemlerinden olan kadın-erkek fırsat eşitliğinde yapılacak çalışmaları içeren Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırladı. 2023-2026 yılları arasında uygulanacak eylem planı, Büyükşehir Belediye Meclisinin eylül ayı toplantısı ikinci birleşiminde ele alındı.

Kadın erkek fırsat eşitliği anlayışını görünür kılmayı temel alan Denizli Büyükşehir Belediyesi 2023 -2026 Yılı Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın görüşülmesi sırasında konuşan Denizli Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan, dezavantajlı kesimlerin yaşamlarını iyileştirici çalışmalar yapılacağını söyledi.

Zolan, “Kadın - erkek fırsat eşitliği noktasında komisyonumuzun yapmış olduğu çalışma sonuçlandı. Eylel planıyla dezavantajlı olan çocuklarımıza, engellilerimize, kadınlarımıza daha farklı imkanlar sağlayarak yürüyüşlerini kolaylaştırmak amaçlandı” dedi.

Çalışma için teşekkür eden CHP Grup Başkanvekili Himmet Keysan ise, “Kadın - erkek fırsat eşitliğine ayrı bir önem veriyoruz. Kadın - erkek fırsat eşitliğini önceleyen ve eğitim, sağlık, istihdam, kentsel hizmetler başlıklarındaki planın hayata geçirilmesi için her türlü katkıyı koymaya hazırız. Özellikle kadın cinayetleri ve kadın yönelik şiddet haberleri ile gündeme gelmek Denizli'ye yakışmamaktadır. Somut çalışmalar yapılırsa memnun oluruz” diye konuştu.