Kadın avukata tehdit, şiddet ve şantaj iddiası – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Kadın avukata tehdit, şiddet ve şantaj...

Kadın avukata tehdit, şiddet ve şantaj iddiası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ağustos 2022 Pazartesi - 21:18Güncelleme: 8 Ağustos 2022 Pazartesi - 21:23
Kadın avukata tehdit, şiddet ve şantaj iddiası

Denizli Barosundan yapılan açıklamada, bir kadın avukatın ofisinde tehdit edildiği, gasp, şiddet ve santaja maruz kaldığı belirtildi.

Denizli Barosuna kayıtlı avukat M.Ö., çalışmalarını yürüttüğü ofisinde bir kişinin şiddet ve santajına maruz kaldığı, tehdit ve telefonunun gasp edildiği bildirildi. Şikayet üzerine gerçekleştirilen soruşturmada, şüpheli serbest bırakıldı.

BARODAN AÇIKLAMA

Olayla ilgili olarak Denizli Barosu, Baro Kadın Hakları Komisyonu ve Baro Avukat Hakları Merkezinin “Denizli’de bir kadın meslektaşımızın maruz kaldığı şiddet hakkında” başlıklı açıklamasında şöyle denildi:

“Baromuza kayıtlı bir kadın meslektaşımız, mesleki faaliyetlerini yürüttüğü bürosunda tehdit edilmiş, telefonu gasp edilmiş, şiddete ve şantaja maruz kalmıştır. Meslektaşımızın şikayeti üzerine Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış, şüphelinin aleyhine tutuklamaya yeter güçlü kanıtlara ulaşılmasına ve şüphelinin kaçma kaybolma ve delilleri karartma şüphesinin bulunmasına karşın, savcılık tarafından şüphelinin salıverilmesine karar verilmiştir. Kadına karşı şiddetin cezasızlığına güvenen her fail gibi büyük bir cesaret ve özgüvenle meslektaşımıza kamu hizmeti icra ettiği ofisinde saldırılmıştır. Bir şehirde avukatlar güven içinde değilse, kadınlar özgürce güven içinde yaşayamıyorsa orası hiç kimse için güvenli değildir! Meslektaşımızın uğradığı saldırıyı soruşturan yargı mensuplarını, kadına yönelik şiddete karşı bize borçlu oldukları sorumluluğa ve meslektaş olduğumuzun bilinciyle görevlerini ifa etmeye çağırıyoruz

MESLEKTAŞIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR!

Denizli Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve Denizli Barosu Avukat Hakları Merkezi olarak failin tutuklanmasından başlayarak en ağır şekilde cezalandırılana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz.”