‘İklim değişikliği ve tarımsal üretim üzerindeki etkileri’ toplantısı yapıldı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. ‘İklim değişikliği ve tarımsal üretim üzerindeki...

‘İklim değişikliği ve tarımsal üretim üzerindeki etkileri’ toplantısı yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Aralık 2021 Perşembe - 10:18Güncelleme: 30 Aralık 2021 Perşembe - 11:00
‘İklim değişikliği ve tarımsal üretim üzerindeki etkileri’ toplantısı yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce düzenlenen toplantıda, iklim değişikliğinin tarımsal üretime etkileri ele alındı.

Nihat Zeybekçi Kültür Sanat Merkezi’ndeki toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, şube ve ilçe müdürleri, ilçe ziraat odaları başkanları, sulama birliği başkanları ve DSİ teknik personeli katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, açılış konuşmasında, tarımsal kuraklıkla mücadele stratejisinde temel amacın kamuoyunun bilinç düzeyini artırıp tüm paydaşların sürece dahil edilmesiyle çevresel açıdan sürdürülebilir tarımsal su kullanım planlaması yapmak, kuraklığın yaşanmadığı dönemlerde ileriye dönük önlemlerin alınmasını, kriz dönemlerinde ise etkin bir mücadele programını uygulayarak kuraklığın etkilerinin asgari düzeyde kalmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Pamukkale Üniversitesi PAÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Hasan Karahan da iklim değişikliğinin tarımsal üretim üzerindeki etkilerine ilişkin sunum yaptı. Karahan, “İklim değişikliğinin tarım sektörü üzerindeki etkisinin negatif yönde olduğunu destekler niteliktedir. İklim değişikliklerine bağlı olarak atmosferin giderek ısınması sonucu, ekstrem hava olaylarının sayı ve sıklığının artması tarım üzerinde önemli etkiler yaratmaktadır. Bu etkiler gıda güvenliği, kalkınma ve uluslar arası ticaret konularında ortaya çıkmaktadır” dedi.