Honaz Tüneli ve karayollarında mahsur kalanlar kurtarılıyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Honaz Tüneli ve karayollarında mahsur kalanlar...

Honaz Tüneli ve karayollarında mahsur kalanlar kurtarılıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Şubat 2023 Pazartesi - 01:14Güncelleme: 6 Şubat 2023 Pazartesi - 09:44
Honaz Tüneli ve karayollarında mahsur kalanlar kurtarılıyor

Denizli’de etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan yollar sürücülere zor anlar yaşattı. Tedbirsiz yola çıkanlar ise Honaz Tüneli ve şehirler arası karayollarında mahsur kaldı. Mahsur kalanları kurtarmak için jandarma, polis, belediye, AKUT ve AFAD ekipleri seferber oldu.

Meteoroloji, günler öncesinden Denizli için “yoğun kar yağışı bekleniyor” uyarısında bulundu. Ancak, bu uyarıya rağmen kar lastiksiz ve yanlarında zincir bulunmadan yola çıkanlar oldu. Onlar da karlı yollarda mahsur kalmaktan kurtulamadı.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Honaz Tüneli’nden geçip Antalya ve Muğla yönüne devam etmek isteyenler, bu bölgedeki yoğun kar yağışının azizliğine uğradı. Araçlarına kar lastiği ve zincir takmayanlar yolda kaldı. Yapılan yardım çağrıları üzerine AKUT ve AFAD ekipleri araçlarıyla kurtarma seferberliğine çıktı.

Tavas ve Kale ilçeleri ile Muğla karayolunda da mahsur kalanların bulunduğu, ekiplerin kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü, su ve yiyecek dağıtımı yapıldığı bildirildi.

Karayolları ekipleri de kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Şehirler arası karayollarında ise trafik ekipleri, kar lastiksiz ve zincirsiz araçların yola devam etmelerine izin vermiyor.

ÖZTÜRK: AKUT 24 SAAT GÖREVDE OLACAK

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Denizli Ekip Lideri Cengizhan Öztürk, Cankurtaran girişinde vatandaşlardan gelecek ihbarlar için 24 saat görev yapacak 2 vardiyalı ekip oluşturulduğunu belirtti. Öztürk, "Vatandaşlarımızın tahliyesi için kritik olan bu 24 saatte görevimizin başında olacağız. Şu ana kadar Honaz Tüneli ve karayollarında mahsur kalan 12 vatandaş kurtarıldı" dedi.

TOPLAM 53 KİŞİ KURTARILDI

Öte yandan, gece boyunca devam eden çalışmalarda AKUT Denizli ekipleri, kar nedeniyle mahsur kalan 8’i çocuk 53 kişi kurtarıldı. 15 AKUT gönüllüsünün görev aldığı kurtarma ekiplerinin gelebilecek yardım taleplerini karşılamak üzere hazır bekletildiği bildirildi.