Güvercin Güzellik Yarışması yapıldı – D20Haber
17.06.2024, Pazartesi
24 °C / 41 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Güvercin Güzellik Yarışması yapıldı

Güvercin Güzellik Yarışması yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Mayıs 2024 Pazartesi - 12:59Güncelleme: 27 Mayıs 2024 Pazartesi - 13:01
Güvercin Güzellik Yarışması yapıldı

Denizli'de yetiştirilen 4 endemik güvercin ırkından birisi olan Azman güvercinlerinin 11. Irk Güzellik Yarışması yapıldı. Yarışmaya 124 güvercin katıldı.

Akhan Güvercin Grubu tarafından Merhum Çetin Erdilal anısına Denizli Azmanı Irk Güzelliği Yarışması düzenlendi. Geleneksel yarışmaya 124 güvercin katıldı. Güvercinler; “düz beyaz”, “kesme kuyruk”, “ciba”, “genç”, “yetişkin”, “dişiler” ve “erkekler” kategorilerinde yarıştı.

Yarışmada Dr. Hayri Ün, Şükrü Akay, İskender Damgacı, Yunus Akdoğan, Eren Tavşan hakem ve gözlemci olarak görev aldı.

Yarışma puanlama hakemlerinden Dr. Hayri Ün, “Bu yarışmada yetiştiricilerimizin daha da bilinçlendiğini ve güvercinlerimizin ırk özellikleri ile korunmaya çalışıldığını gördük. Bu da bizleri mutlu ediyor. Ayrıca üstadımız Çetin Erdilal’ın evlatları Avukat Faruk Erdilal, babasının dükkânını yaşatan Fatih Erdilal ve damadı güvercin yetiştiricisi olan müzik sektöründe faaliyet gösteren Cem Boyacılar da etkinliğimize katılarak bizleri mutlu etti. Yıllardır emek verip, güvercinleri yetiştiren, yarışmaya hazırlayıp, yarışmaya katan tüm yarışmacılarımıza ve bizleri bugün yalnız bırakmayan güvercin severlere ve yarışma hazırlama ekibi adına teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin DevamıReklam




Yarışmaya katılan hepsi birbirinden güzel güvercinler arasında jüri seçim yapmakta zorlandı. Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda yetişkin beyaz erkekler kategorisinde birinci Serkan Yıldırım, ikinci Ayberk Türemen ve Ömer Erbil oldu.

Yetişkin beyaz dişiler kategorisinde birinciliği Ömer Erbil, ikinciliği Serkan Demir ve üçüncülüğü Seven Şahal kazandı.

Genç beyaz erkekler kategorisinde birinciliği Seven Şahal, ikinciliği Oktay Bitiktaş ve üçüncülüğü Serkan Demir elde etti.

Genç beyaz dişiler kategorisinde birincilik ve ikincilik ödülü Serkan Demir’in oldu.

Genç karakuyruk erkekler kategorisinde birinciliği Serkan Demir, ikinciliği Ayberk Türemen ve üçüncülüğü Oktay Bitiktaş kazandı.

Genç karakuyruk dişiler kategorisinde birinciliği ve ikinciliği Serkan Demir elde etti.

Yarışmada yetişkin karakuyruk dişi, yetişkin ciba erkek, yetişkin ciba dişi, genç ciba erkek, genç ciba dişi kategorilerinde dereceye giren güvercin olmadı.

Dereceye giren güvercinlerin sahiplerine çeşitli hediyeler verildi.

DENİZLİ (İHA)