Gıda işletmeleri ve ramazan paketlerine denetim – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Gıda işletmeleri ve ramazan paketlerine denetim

Gıda işletmeleri ve ramazan paketlerine denetim

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Mart 2024 Cuma - 16:16Güncelleme: 22 Mart 2024 Cuma - 16:16
Gıda işletmeleri ve ramazan paketlerine denetim

Tarım ve Orman Denizli İl Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıda üretimi ve satışı yapılan işletmeler ile ramazan paketlerine denetimlerde bulundu.

Tarım ve Orman Denizli İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ramazan ayı sebebiyle gıda denetimlerinin daha da sıklaştırıldığı belirtildi.

Konuyla ilgili konuşan Tarım ve Orman Denizli İl Müdürü Şakir Çınar, unlu mamuller, pasta ve tatlılar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri gibi sektörlerde denetimlerin yoğunlaştığını, bu denetimlerde teknik ve hijyenik şartların kontrol edildiğini belirtti.

Çınar, ramazan ayında toplu iftarların yapıldığı yerler ile buralara yemek sağlayan işletmelerin de kontrol edildiğini vurguladı. Denetimler esnasında “Ramazan Paketi” adı altında bir çok gıdanın yer aldığı paketlerinde son tüketim tarihi ve etiket bilgilerinin kontrol edildiğini kaydeden Çınar, gerektiğinde gıda maddelerinden numuneler de alındığını ifade etti.

En büyük gıda denetçisinin halkın kendisi olduğunu dile getiren Çınar, “Vatandaşlarımızın karşılaştıkları herhangi bir problemi, her türlü iletişim vasıtasıyla il ve ilçe müdürlüklerimize iletmeleri halinde bununla ilgili gerekli tedbirler alınacaktır” diye konuştu.