Gaziler Günü kutlandı, protokol gazilerle bir araya geldi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Gaziler Günü kutlandı, protokol gazilerle bir...

Gaziler Günü kutlandı, protokol gazilerle bir araya geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Eylül 2023 Çarşamba - 09:22Güncelleme: 20 Eylül 2023 Çarşamba - 09:23
Gaziler Günü kutlandı, protokol gazilerle bir araya geldi

Denizli’de Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlanırken, il protokolü de gaziler ve eşleriyle yemekte bir araya geldi.

Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen tören valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

 

Vali Ömer Faruk Coşkun, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, AK Parti Milletvekili Nilgün Ök, 11. Komando Tugayı Komutan Vekili Piyade Albay Ertan Dabi, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, il protokolü ve gaziler katıldığı törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkan Hamdi Helvacılar yaptı.

Törenin ardından Vali Coşkun ve protokol üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi ile Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesini ziyaret etti.

Program, protokol üyelerinin Asri Mezarlık’taki Şehitlik’teki mezarlarını ziyaretiyle devam etti.

Kutlamalar kapsamında akşam da Vali Ömer Faruk Coşkun ve eşi Sevilay Coşkun, verilen yemekte gaziler ve aileleriyle bir araya geldi. Yemeğe, protokol üyeleri de katıldı.

Yemekte konuşan Coşkun, “Aziz vatanımızın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir” diyerek, şunları söyledi:

“Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanı ve Mareşal rütbesi verilişinin 102’nci yıldönümü ile birlikte gazilik şerefine nail olan, vatana adanmışlık ve yiğitliğin abideleşen sembolü kahraman gazilerimizin şeref ve şan günüdür. Bu anlamlı gün vesileyle mukaddes vatan topraklarının savunulması uğruna hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Şehit ve gazilik unvanları, hiçbir maddi değerle, hiçbir dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyük bir şereftir. Şehitlerimiz ile birlikte yaptıkları kahramanlık ve büyük fedakârlık sayesinde en yüce iki makamdan birisine ulaşmış olan gazilerimiz cepheden cepheye koşarak bu toprakları kanı ve canı pahasına bizlere vatan kılmışlardır.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ulaştığımız bu tarihi süreçte ve Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”