Eşi doğum yapan işçiye haftada 1 gün ekstra izin – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Eşi doğum yapan işçiye haftada 1...

Eşi doğum yapan işçiye haftada 1 gün ekstra izin

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ağustos 2023 Salı - 16:25Güncelleme: 8 Ağustos 2023 Salı - 16:27
Eşi doğum yapan işçiye haftada 1 gün ekstra izin

Denizli’de bir tekstil fabrikasında, eşi doğum yapan erkek çalışana haftada bir gün ekstra izin uygulaması başlatıldığı bildirildi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof Dr Oğuz Karadeniz, sürdürülebilirlik faaliyetleri çerçevesinde, firmalar ile çalışma şartlarını iyileştirmesi konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede bazı firmalarla çalışma şartlarını iyileştirilmesine yönelik yetkililer ile görüş alışverişinde bulundu.

Gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda bir tekstil fabrikası, eşleri doğum yapan erkek çalışanlarına İş Kanunu’ndaki 5 günlük izne ilaveten 4 ay boyunca haftada 1 gün “babalık izni” verme kararı aldı.

Çocuk bakımının sadece annenin görevi olmadığına belirten Prof Dr Oğuz Karadeniz, yaptığı açıklamada, bir tekstil fabrikasında yapılan toplantıda “her şey güzel, çalışma şartlarını iyileştiriyorsunuz, kreş de sağlıyorsunuz ama babalık izni eksik” dediğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Bugün önerimizi firma yetkililerinin dikkate aldığın ve eşleri doğum yapan erkek işçilere dört ay boyunca haftada bir gün babalık izni vermeye başladığını öğrendim, çok mutlu oldum. Çocuk bakımı sadece annenin görevi değildir. Aileye yeni gelen bireyin bakımı hem annenin hem babanın görevidir. İnsan onuruna yaraşır işleri yaygınlaştırmak, bu çerçevede çalışma şartlarını sürekli iyileştirmek, çalışanı işletmeye olan bağlılığını artırır, iş gücü devir oranını düşürür. İşletmeler mutlu ve en iyi işçilerle çalışır. Böylelikle verimlilik ve karlılık da artar. Herkes kazanır. Aldıkları bu karardan dolayı firma yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çalışmanın tüm Türkiye’ye örnek teşkil etmesini ve yaygınlaşmasını diliyorum.”

DENİZLİ (İHA)