Denizli Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, 2025/2. dönemi engelli ve eski hükümlü proje başvurularının başladığını duyurdu. Proje kapsamında engelli girişimciye 580 bin, eski hükümlüye 435 bin liraya kadar hibe desteği verilecek.
Denizli İŞKUR İl Müdürlüğünün açıklamasında, bu dönem ilk kez hayata geçirilen “Destekli İstihdam Projesi” ile engelli bireyler ve eski hükümlülerin istihdamına yönelik desteklerin kapsamı genişletildi.
Proje, özellikle otizmli, down sendromlu, zihinsel ve ruhsal engelli bireyler ile serebral palsili vatandaşlara yönelik istihdam projesi hazırlayan iş yerlerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Bu sayede istihdam imkanlarının artırılması ve sosyal tarafların bu alandaki faaliyetlerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Engelli vatandaşlar, kendi işlerini kurmaya yönelik projelerini yalnızca e-Devlet üzerinden online olarak yapabilecek. Elden ya da posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.
Eski hükümlüler ise projelerini Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü aracılığıyla İŞKUR’a ulaştırmaları istendi. Sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları da projelerini hazırlayarak elden veya posta yoluyla Denizli İŞKUR İl Müdürlüğüne teslim edebilecek.
İşgücü piyasasında eski hükümlü ve engelli vatandaşlarımızın en önemli sorunlarından biri olan mesleksizliğin kendi işini kurma projeleri ile giderilebileceğini kaydeden İŞKUR yetkilileri, kendi işini kurmak isteyen engelli girişimci adaylarına 580 bin, eski hükümlü girişimci adaylarına 435 bin TL’ye kadar hibe desteği verildiğini, korumalı iş yeri desteği kapsamında ise desteğin 720 TL’ye kadar yükseldiğini belirtti.
Hazırlanan projeler her yıl haziran ve aralık aylarında İŞKUR’a teslim ediliyor. Bu dönemin ilk başvuru süreci 27 Haziran’da sona erecek.