Enerya önünde işten çıkarılan işçiler için eylem yapıldı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Enerya önünde işten çıkarılan işçiler için...

Enerya önünde işten çıkarılan işçiler için eylem yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Temmuz 2022 Cuma - 13:56Güncelleme: 1 Temmuz 2022 Cuma - 15:04
Enerya önünde işten çıkarılan işçiler için eylem yapıldı

Denizli’nin doğal gaz dağıtımını yapan Enerya’da, bir grup işçinin sendikaya üye olduğu gerekçesiyle sözleşmelerinin feshedilmesi üzerine şirket önünde protesto eylemi yapıldı.

Doğal gaz dağıtım şirketi Enerya’da dün Enerji-Sen’e üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarmalar olmuş, sözleşmesi feshedilen sayısının 20 dolayında olduğu kaydedilmişti.

İşten çıkarmaları protesto için bugün Enerji-Sen yöneticileri ve bazı sendikalar ile siyasi partilerin yöneticileri Enerya önünde protesto eylemi yaptı. İşten çıkarılanların da katıldığı eylemle ilgili açıklamada bulunan Sol Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, “Sendikal çoğunluğu aldıkları ve yetki tespitinde bulundukları halde Enerya Enerji A.Ş işvereni, sendikal baskı ve işten atmalar ile açıkça işçilerin sendikalı çalışma hakkını gasp etmektedir” dedi.

Enarya’da çalışan işçilerin anayasal haklarını kullanarak DİSK’e bağlı Enerji-Sen’e üye olduklarını ve yetki belgesi alma hakkını elde ettiklerini kaydeden Orhun, “İşveren,  yasalar bize sökmez anlayışı ile sendikalı işçileri Kurban Bayramı öncesi kapının önüne koydu. Çalışma Bakanı’nın ‘örgütlenme özgürlüğünü kısıtlayan zihniyeti yıkmamız lazım’ dediği noktada işveren açıkça Anayasa’yı, iş kanunlarını, hukuku tanımıyorum diyor. Bununla da kalmayan işveren, sendikalı işçilere ‘sendikadan istifa edin, işe dönün’ baskısı uyguluyor. İşverenin bu hukuk tanımaz tavrına karşı Çalışma Bakanı’nı örgütlenme önündeki bu tavrı yıkmaya davet ediyoruz. İşçilerin haklı mücadelesinde yanlarında olacağız” ifadelerini kullandı.