En çok kadının yaşadığı mahalleye kadın muhtar seçildi – D20Haber
19.05.2024, Pazar
18 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. En çok kadının yaşadığı mahalleye kadın...

En çok kadının yaşadığı mahalleye kadın muhtar seçildi

A- A+
Veli Yunus Ünal / D20HABER
Yayınlanma: 2 Nisan 2024 Salı - 13:40Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı - 13:41
En çok kadının yaşadığı mahalleye kadın muhtar seçildi

Denizli’de en fazla kadın nüfusu barındıran mahalleye kadın muhtar seçildi. Aysel Ergun, Pamukkale ilçesine bağlı Kınıklı Mahallesi’nin ilk kadın muhtarı oldu.

Kentte en fazla kadının yaşadığı Kınıklı Mahallesi 16 bin 831 nüfuslu. 11 bin 492 kadının ikamet ettiği mahallede, kadınların nüfusa oranı yüzde 68,32. Bu nedenle de kadın adaylar seçmenler tarafından ilgiyle takip edildi.

Pazar günü yapılan yerel seçimde Kınıklı Mahallesi’nde muhtarlık için 2 kadın, 2 erkek aday yarıştı. Mevcut muhtar Yaşar Kalay ile birlikte Aysel Ergun, Ayşen Çokdan ve Ömer Can Saracoğlu, seçilebilmek için yoğun bir çalışma temposu sergiledi.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Aysel Ergun, 2 bin 393 oyla muhtar seçildi. En yakın rakibinden 697 oy fazla alan Ergun, en fazla kadının yaşadığı mahallenin ilk kadın muhtarı oldu.

Haberin DevamıReklam




Ergun’un seçim broşüründe yer alan vaatleri ise şöyle:

“Sokaklara geri dönüşüm kutusu yerleştirilmesi, pazar yerinin mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına uygun düzenlenmesi, kütüphane ve kültür alanı oluşturulması için ilgili kurumlarla ortak çalışma yürütülmesi, kurumlarla koordinasyon içinde yaşlı bakımı ve rehabilitasyonu ile evde bakım hizmetlerinin ihtiyaç sahiplerine kolay ulaşmasının sağlanması, sokak hayvanları için barınma ve beslenme imkanlarının sağlanması, altyapı sorunlarının yerinde takip ve tespit edilerek çözümü için Pamukkale Belediyesi ile temasların sağlanması, ortak kullanım alanı olan otopark ve benzeri yerlerden azami faydalanması için çalışma yapılması.”