Ekmekte civata çıktı, yemek görüntüleri mide bulandırdı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Ekmekte civata çıktı, yemek görüntüleri mide...

Ekmekte civata çıktı, yemek görüntüleri mide bulandırdı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Kasım 2023 Cuma - 13:42Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma - 13:42
Ekmekte civata çıktı, yemek görüntüleri mide bulandırdı

Denizli’de Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurt yemekhanesinde üniversite öğrencilerine verilen yemeklerde böcek ve toplu iğne ile ekmekte civata çıktığı iddia edildi. “Ekmekte civata” çıkmasını doğrulayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, böcek iddiasına şüpheyle yaklaşarak “Yemekhane ve yemekler sürekli kontrol ediliyor. Memnuniyeti artırmak için öğrencileri de menü seçmede işin içine dahil ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada yapılan paylaşımda, “Üniversite hayatımız boyunca evimiz, yuvamız GSB Yurtlarıdır. Ancak yemek konusunda artık çileden çıktık. Yemekhanenin görevlileri özenmeden kötü bir şekilde yemekleri yapıyorlar. Arkadaşlarımızın ilettiği yemekleri paylaşıyoruz” ifadeleriyle yurtlarda servis edilen yemeklerden çıktığı iddia edilen böcekler ve toplu iğne ile ekmeğin içindeki civata yayınlandı.

Paylaşımda, yetkililerin yurtlara geldiğinde sunulan yemeklerin o güne özel yapıldığı da öne sürüldü.

İLMAN, EKMEKTE CİVATAYI DOĞRULADI, YEMEKLERİN SAĞLIKLI HAZIRLANDIĞINI SAVUNDU

Bu iddia üzerine görüştüğümüz Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, kentte 11 öğrenci yurdunun üniversite öğrencilerine hizmet verdiğini, buralarda sabah ve akşam yemeklerinin ücretsiz sunulduğunu, yurtların pırıl pırıl olması için gereken hassasiyetin gösterildiğini, denetim ve kontrollerin sürekli yapıldığını belirtti.

Yemek konusunda gereken hassasiyetin gösterildiğini savunan İlman, gıda mühendisleri ve diyetisyenler ile idari görevlilerin kontroller yaptığını, hijyenik olması için titiz davranıldığını, memnuniyeti artırmak için öğrencileri de menü seçmede işin içine dahil ettiklerini, sosyal medyadaki fotoğrafların başka amaçlar taşıyor olabileceğini ifade etti.

“Yurtlarımızda denetimsiz yemek olmaz” diyen İlman, yemeğin hazırlanmasından sonra böcek, sinek kaçabileceğini ifade etti.

Ekmeğin içinde civata çıkmasını doğrulayan İlman, öğrencinin ekmeği kendilerine getirmesinden sonra ilgili firmaya iletildiğini, anların da ekmeğin sağlandığı fırından alımı durdurduğunu belirtti.