Eğitim-İş üyeleri iş bırakma eylemi yapacak – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Eğitim-İş üyeleri iş bırakma eylemi yapacak

Eğitim-İş üyeleri iş bırakma eylemi yapacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Aralık 2021 Salı - 13:00Güncelleme: 28 Aralık 2021 Salı - 13:47
Eğitim-İş üyeleri iş bırakma eylemi yapacak

Eğitim-İş Sendikası Denizli Şubesi üyelerinin yarın (çarşamba) iş bırakma eylemi yaparak, derslere girmeyeceği bildirildi.

Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, yazılı açıklamasında, iktidarın ekonomik krizin yükünü emekçilerin sırtına yıkan politikalar üretmeyi sürdürdüğünü ifade etti. Türk Lirası’nın hızla değer kaybetmesi ve kurdaki dalgalanmaların emekçilerin belini iyice büktüğünü belirten Aydoğan, şunları kaydetti:

“İnsan onuruna yaraşır bir yaşam daha da imkansız hale gelmişken, AKP iktidarı sadece yandaşların özgür ve refah içinde olduğu bir ülke yaratmıştır. Zengini daha zengin, emekçileri ise daha yoksul hale getiren bu eziyetten, eğitim emekçileri de payını en ağır biçimde almıştır. Sözde toplu sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarına reva görülen 2 yıllık zamlar yıl bitmeden erimiş, enflasyon ve artan vergi dilimi ile kamu emekçisinin alım gücü yerle bir edilmiştir. Eğitim emekçileri, daha ayın başında ayın sonunu kara kara düşünür hale gelmiştir.

Bu böyle gitmez, gidemez. Bugün bizim halimizi görmezden gelenlere, isyanımıza kulağını kapatanlara karşı üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. Bir günlük iş bırakma eylemimizle sesimizi herkese duyuracağız. Bugün derse girmeyeceğiz ve meslek büyüğümüz Fakir Baykurt’un dediği gibi ders vereceğiz. Bugün dünyada Başöğretmen unvanı taşıyan bir liderin kurduğu tek ülke olan Cumhuriyetimizde, öğretmenlere ve öğretmenliğe pranga vurulamayacağını göstereceğiz. Yarın, 29 Aralık Çarşamba günü iş bırakarak, 13.30’da Çınar Meydanında basın açıklamamızı yapacağız.”